Vecākiem jāšķiras no vājprāta summas, jo dēlēns ''apskāva'' stikla skulptūru

tautaruna.lv 19.jūnijs 2018, 16:14
 
Ekrānšāviņš
Ja jau nepietiktu ar to, ka jāgādā par to, ka bērns ir paēdis, apģērbts un citiem labumiem, bērns dažreiz var saplēst vērtīgu mākslas darbu, bet sodu par to arī atstāt vecākiem.
Apdrošināšanas kompānija notikušo nodēvējusi par ''vecāku nolaidību''.

Kansas City Star ziņo, ka tieši tas atgadījās vecākiem Kanzasas štatā ASV, kuras piecus gadus vecais dēls saplēsa no stikla un spoguļiem veidotu skulptūru ''Aphrodite Di Kansas City'', to ''apskaujot''.

Tagad vecākiem piespriesta soda nauda 132 000 dolāru, jeb 114 000 eiro, apmērā.

Ģimene apmeklējusi kāzas vietējā sabiedrības centrā, kad kādā brīdī bērns palicis bez pieaugušo uzraudzības un nolēmis ap liktenīgo skulptūru aplikt rokas, kā rezultātā tā nokritusi un saplīsusi.

Sāra Gudmena, zēna māte, norādījusi, ka notikušais esot acīmredzama nejaušība, tomēr diemžēl skulptūru tas neatjauno: ''Viņš to visticamāk apskāva. Varbūt mans dēls to apskāva, jo ir mīlošs, jauks mazs zēns, kurš tikko beidzis bērnudārza gaitas.''

Kā redzams novērošanas kameru video, tad statuja nokrita un saplīsa teju uzreiz, tomēr apkārt esošie to nemaz uzreiz nepamanīja.

Apdrošināšanas kompānija drīz vien vērsās pie zēna vecākiem, pieprasot atmaksāt minēto summu par sasisto mākslas darbu, kā arī dēvējot notikušo par ''vecāku nolaidību''.

Minētie 132 000 dolāri ir cena, kuru tās autors Bils Laijons prasīja par tās iegādi. Viņš arī uzsvēris, ka skulptūru atjaunot vairs nav bijis iespējams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:38

Jaunākās diskusijas