Vīrietis apsūdz "Mēness aptieku" par negodīgu tirgus stāvokļa izmantošanu

tautaruna.lv 5.jūnijs 2018, 19:40
 
Invalīds Edgars veltījis sašutuma pilnu atklāto vēstuli Latvijas varas pārstāvjiem un veselības dienestu ierēdņiem, paužot sašutumu, ka ap slimnīcām aptieku starpā nav novērojama godīga konkurence, proti, lielākā daļa no tām pieder vienam īpašniekam.

“Nesen pabiju Stradiņos un devos uz aptieku, lai nopirktu zāles. Un sastapos ar šokējošu pārsteigumu. Izrādās, ka mēs dzīvojam Mēness aptieku monopola zvaigznājā. Pastaigāju apkārt Stradiņu slimnīcai un saskaitīju piecas Sentor Farm Aptiekas, bet pārbaudot sajūtas aptieku kartē - izrādījās, ka pat sešas no astoņām aptiekām ir Sentor Farm Aptiekas,” sašutis vēstules autors.

Viņš vaicā, vai šādu situāciju nevajadzētu kādam kontrolēt, jo tādējādi cieš pacienti, jo tiem nākas pirkt zāles no tuvākās aptiekas, kur tās nereti ir arī dārgākas. Vīrietis līdzīgu situāciju novērojis arī citviet Latvijā. Piemēram, viņa radiniece no Liepājas vārgā veselības stāvokļa dēļ bijusi spiesta doties uz tuvāko, taču dārgāko aptieku slimnīcā.
“Kā jau minēju, tad ap Stradiņu slimnīcu ir sešas Sentor Farm Aptiekas, kas liek uzdot jautājumu par to īpašo statusu, jo kā gan citādi ir iespējama šāda situācija?” Edgars ir neizpratnē.

“Nav jau noslēpums, ka tajā pašā Mēness aptiekā daudzas zāles ir tuvu Zāļu valsts aģentūras maksimāli noteiktajai cenai vai ir dārgākas par citu ķēžu piedāvājumiem, piemēram, Ibumetin un Voltaren Emulgel,” aizrāda vēstules autors un aicina vērsties pie problēmas risināšanas.

“Vai tā ir apzināta vēlme iztukšot mūsu maciņu un veselības saturu, lai lielkompānijas gūtu maksimālo peļņu? Lūgums izvērtēt mūsu valsts institūcijas, vai tādas kompānijas kā Mēness aptieka neizmanto savu dominējošo stāvokli, lai negodīgi pelnītu uz sabiedrības veselības rēķina,” nobeidz Edgars.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:46

Jaunākās diskusijas