Jaunieši pastāsta, cik nepatīkami izvērtusies jauna auto iegāde tepat Latvijā

tautaruna.lv 5.jūnijs 2018, 19:00
 
Steve Beeson / SWNS.com/SCANPIX
Kamēr statistikas dati liecina, ka teju ik gadu Latvijā pieaug jaunu automobiļu iegāde, tikmēr kāda sociālā tīkla facebook lietotāja dalījusies ar savu nepatīkamo pieredzi auto iegādes laikā.

Ceļu satiksmes un drošības direkcijas(CSDD) publicētie dati liecina, ka, piemēram, līdz 2018.gada 1.janvārim Latvijā kopumā reģistrēti 689 536 viegli automobiļi. Ir tikai loģiski, ka daļa no tiem iegādāti pie oficiālajiem auto dīleriem, bet daļa pie to iepriekšējiem īpašniekiem, kuri nereti sludinājumu par auto pārdošanu ievietojuši kādā no sludinājuma portāliem.

Kāda sociālā tīkla facebook lietotāja pavisam nesen sludinājuma portālā "ss.lv" ievērojusi informāciju par automašīnas pārdošanu. Sazinoties ar sludinājuma autoriem noskaidrots, ka auto iespējams iegādāties, turklāt sarunas laikā arī tā īpašnieki piekrituši, ka pirms mašīnas iegādes tā tiks nogādāta kāda servisā, kur tiks veikta tās apskate.

Ierodoties vietā, kur iegādei paredzēto spēkratu iespējams apskatīt, tās potenciālie pircēji novērtējuši arī auto izskatu. Mašīna esot bijusi vizuāli simpātiska, ar salona defektiem.

"Tā nekas lietotai automašīnai, bet nu uz servisu gribējām aizvest, jo zinot, kā viss mūsdienās notiek, viss var gadīties," norāda ieraksta autore.

Tālākie notikumi risinājušies pagalam dīvaini. Brīdī, kad auto īpašnieki un iespējamie pircēji vēlējušies doties uz servisu, lai pārbaudītu mašīnas tehnisko stāvokli, īpašnieks paziņojis, ka pārim, kurš, iespējams, iegādāsies auto, vispirms esot jāatstāj kāda ķīla. Visi vienojušies, ka laikā, kamēr ar automašīnu brauks uz servisu, tās īpašnieku mājas pagalmā atstās to auto, ar kuru jaunieši atbraukuši.

Atstāstot tālākos notikumus ieraksta autore informē, ka noskatīto auto un tā potenciālos pircējus uz servisu vedis nevis spēkrata īpašnieks, bet viņa vecāki. Atbraucot uz servisu, speciālists apskatījies automašīnu un norādījis, ka mašīnai ir dažādas lielas problēmas.

"Mums, jaunajiem, nevajag rezerves daļas, bet gan auto, ar kuru braukt," norādīts servisā. Tiesa, esošais mašīnas īpašnieks gan taisnojies, ka viss esot pilnīgā kārtībā.

Ar to gan viss neesot beidzies. "Atbraucot atpakaļ, izkāpjot no automašīnas es redzu, ka mūsu automašīnai priekšā ir nobloķēts ceļš ar busu tā, ka mēs nevaram izbraukt. No mājas pagalma atnāk īpašnieks, aizslēdz mājas vārtus un apgalvo, ka mums viņam jāsamaksā 100 € par mašīnas dzīšanu uz servisu," norāda ieraksta autore. "Sākumā nekas par maksu uz servisu nebija minēts un parakstījuši nekādu līgumu arī nebijām. Braucot uz servisu vecāki teica par degvielas liešanu, uz ko mēs atbildējām, ja vajadzēs, mēs varam par savu naudu ieliet degvielu. "

"Un tagad mēs sēžam svešā pilsētā, svešā mājā ieslēgti ar savu automašīnu. Pa vārtiem iziet nevaram, nerunājot, ka ēduši ar bijām tikai no rīta un kur nu vēl labierīcības. Bez 100 € mums laukā netikt, kā īpašnieks apgalvoja, ka tie ir par degvielu," notikošo sociālā tīkla facebook ierakstā atstāsta potenicālā auto pircēja.

Pēc ilgstošas konflikta risināšanas pāris sazinājies arī ar sev zināmajiem policijas darbiniekiem un juristiem. Rezultātā izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi noklausījušies abu iesaistīto pušu stāstīto. "Sarunas laikā draugs piedāvā 50 € par braukšanu un degvielu, uz ko īpašnieks apgalvo, ka viņam naudas ir daudz, bet, lai maksājam 100 €. "

Kā apgalvo ieraksta autore, tad auto īpašnieks viņus arī apsaukājis. Vēlāk viņš jauniešus kopā ar policijas darbiniekiem ieslēdzis mājas pagalmā. Beigu beigās situācija atrisināta un jaunieši atguvuši savu auto.

Ieraksta autore arī izsaka pateicību policistiem, kuri šajā situācijā palīdzējuši tikt ar visu galā un norāda, ka par notikušo pastāstījusi citiem, lai cilvēki nedomā, ka jauniešus var muļķot un iesmērēt viņiem visu, kas pagadās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas