''Tēvijas Sargi'' asi iebilst idejai, ka latviešiem un krieviem jādzīvo draudzīgi

tautaruna.lv 22.maijs 2018, 14:25
 
F64
Bēdīgi slavenie ''Tēvijas Sargi'' sociālajos tīklos pauduši neapmierinātību ar ideju, ka latvieši un krievi varot draudzīgi sadzīvot.
''Skumji redzēt, ka ar šo intensīvi dalās latviešu publika.''

Tuvcīņas organizācija ''Tēvijas Sargi'' neslēpj nepatiku pret ''Facebook'' redzētu bildi, kura mudina latviešus un krievus ''dzīvot'' draudzīgi: ''Pēdējās dienās samērā intensīvi ''sejugrāmatā'' tiek izplatīts kāds attēls ar apkampušamies cilvēciņiem Latvijas un Krievijas karoga krāsās un aicinājumiem dzīvot draudzīgi, divās valodās. Skumji redzēt, ka ar šo intensīvi dalās latviešu publika. Pēc visa spriežot, šī, iespējams, ir kārtējā, prokrieviskā virzienā sabiedrisko domu virzošā, kampaņa.''

Facebook

Pretrunīgi vērtētā organizācija paskaidrojusi, kas tad šajā, viņuprāt, slikts: ''Diemžēl, aiz šī aicinājuma lielā daļā gadījumu slēpjas tas, ko iepazinām jau padomju ''tautu draudzības'' laikā, kad tas nozīmēja piespiedu laipnību un savaldību pret jebkuru, krievu valodā runājošu iebraucēju, pat saskaroties ar klaju nekaunību un pazemojošu attieksmi, jo pretējā gadījumā - represijas.''

''Tēvijas Sargi'' uzskata, ka 9.maija svinības un tamlīdzīgas lietas turpināsies tik ilgi, kamēr latvieši vēlēsies ''draudzēties'' ar krieviem: ''Šis spēku samērs nemainīsies, kamēr vien būs daudz neuzmanīgo un neapdomīgo, kas palīdzēs izplatīt sarkani krievisko miglu un būs gatavi draudzēties, apejot ''nedraudzīgos un neērtos'' jautājumus''.

Komentāros zem TS publikācijas gan viedoklis dalās, daudziem iedzīvotājiem paužot nepatiku pret organizācijas uzskatiem, dēvējot tos par ''uzmanības trūkumu''.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas