Īrnieks, "stāstot pasakas", paliek saimniecei parādā 1000 eiro

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 21.maijs 2018, 11:20
 
pixabay.com
Piedāvāt izīrēt savu īpašumu vienmēr ir risks - vai īrnieks rēķinus un īres maksu vienmēr nomaksās laikā, vai rūpēsies par tavu īpašumu, nesabojājot to.
Es kā labs cilvēks uzticējos, un beigās viņš man palika parādā 1000 eiro īres maksu un nenomaksātus komunālos, kā arī pārsteigumu dzīvoklī.

Ļoti nepatīkama pieredze gadījusies Anastasijai, kura vienā no Facebook lapām, kas veltīta nekustamā īpašuma pirkšanai un pārdošanai, kā arī īres sludinājumiem, brīdina citus neuzķerties uz negodprātīgu īrniekiem.

Ekrānuzņēmums/Facebook

"Jānis M. noīrēja manu vienistabas dzīvokli, 3 mēnešus kārtīgi maksāja, un tad sākās brīnumi, ka nevar samaksāt, bet pēc nedēļas varēs utt. Es kā labs cilvēks uzticējos, un beigās viņš man palika parādā 1000 eiro īres maksu un nenomaksātus komunālos, kā arī pārsteigumu dzīvoklī. Solījās visu samaksāt, ko, protams, nav izdarījis. Ignorē īsziņas un zvanus. Esiet uzmanīgi! Protams, tagad saprotu, ka jābūt k***i un jāmet ārā ja kavē apmaksu vismaz vienu dienu. Cilvēciska attieksme nav topā.... Atstāja man parādzīmi, bet nezinu, kādas būtu iespējas atgūt parādu..." raksta dzīvokļa īpašniece.

Ierakstā pievienotajās bildēs redzams, ka dzīvoklī arī radīti bojājumi.

Likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 12. pantā ir norma - maksa par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, maksājama normatīvajos aktos vai dzīvojamās telpas īres līgumā noteiktajos termiņos un kārtībā.

Normatīvā akta 28.2 pantā arī noteikts, ka izīrētājs var izbeigt dzīvojamās telpas īres līgumu, izliekot īrnieku kopā ar viņa ģimenes locekļiem un citām personām bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas, ja īrnieks vairāk nekā trīs mēnešus nemaksā dzīvojamās telpas īres maksu.

Īrnieku par parādiem var izlikt ar tiesas spriedumu, izīrētājam pirms prasības celšanas tiesā vismaz mēnesi iepriekš rakstveidā brīdinot īrnieku par dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšanu. Kamēr īres līgums ir spēkā, īrniekam ir tiesības izmantot dzīvojamo platību; izīrētājs patvaļīgi nedrīkst no izīrētās dzīvojamās platības pārvietot īrnieka mantas vai citādi paša spēkiem viņu no dzīvokļa izlikt, vēsta lvportals.lv.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas