Klaiņojošs suns saplosa ģimenes mīluli, cietušie vēršas pie sabiedrības

Līga Nestere 15.maijs 2018, 18:50
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Klaiņojoši suņi, škiet, ikvienā izraisa bailes vai zināmu bijību. Labi, ja suns par apkārtējiem interesi neizrāda, bet ne vienmēr suņi ir miermīlīgi, it sevišķi ieraugot savus sugas brāļus. Sanita K. facebook dalījusies ar savas ģimenes nelāgo pieredzi, sastopot brīvsolī palaistu suni un aicina līdzcilvēkus rīkoties - par klaiņojošiem dzīvniekiem ziņot policijai, savādāk vienaldzība var beigties arī traģiski.

"2018.gada 19.aprīlī mana mamma nāca no pastaigas ar savu japāņu špicu Kimi. Kimi tika iegādāts, lai mana mamma, kas pēc tēta nāves dzīvo viena pati, ikdienā nejustos vientuļa. Kimi savu drauga uzdevumu pildīja brīnišķīgi - kopā ar mammu viņi skatījās TV, kopa dārzu un gāja pastaigās. Līdz liktenīgajai aprīļa dienai.

Visu ceļu mamma turēja rokās savu asiņojošo sunīti un klausījās viņa kaucienos...

Netālu no mājām viņiem uzbruka klaiņojošs suns. Cīņa bija absolūti nevienlīdzīga - uzbrūkošais suns bija liels, Kimi sver tikai 9,5 kg un manai mammai ir 68 gadi. Mamma mēģināja atvairīt svešo suni, bet bez panākumiem.

Facebook

Apstājās garāmbraucoša mašīna, no kuras izkāpa sieviete un arī mēģināja palīdzēt. Bez panākumiem. Mamma pa to laiku paspēja piezvanīt un izsaukt palīdzību. Milzīgs, milzīgs PALDIES Skrīveru policistam [....], kas bija klāt dažu minūšu laikā un līdz ar to izglāba Kimi dzīvību. Tikai trijatā izdevās atvairīt suni tik daudz, lai mamma varētu paķert Kimi rokās un paslēpties policista automašīnā.

Nākošie pateicības vārdi pienākas mana brāļa bērnības dienu draugam [...], kas pēc mana zvana pameta visus savus darbus un veda mammu ar Kimi vispirms uz Aizkraukles un tad jau uz Jelgavas veterināro klīniku.

Visu ceļu mamma turēja rokās savu asiņojošo sunīti un klausījās viņa kaucienos...


Paldies Aizkraukles veterinārārstam [...], kas ne tikai palīdzēja ar pirmās palīdzības sniegšanu, bet arī vēlāk zvanīja painteresēties, vai ar suni viss kārtībā.

Paldies ārstiem, kas sagaidīja Kimi un darīja visu, lai glābtu viņa dzīvību.
Vairākas dienas Kimi dzīvība karājās mata galā. Viss ķermenītis bija kā izlaists caur gaļas mašīnu, viss vienās hematomās un brūcēs. Labā priekšķepa bija atrauta no ķermeņa, muskuļi saplosīti. Žoklis ar vaļēju lūzumu. No šausmīgās purināšanas bija tūska smadzenēs, kuras dēļ savukārt bija nejūtīgas priekšķepas.


Bet Kimi ir cīnītājs. Viņš izdzīvoja. Divas nedēļas Kimi bija klīnikā. Žoklis tika operēts un savilkts ar stiepli. Smadzeņu tūska pārgāja. Brūces pamazām dzīst (lai gan par pēdējām vēl nav skaidrs, vai aizvilksies līdz galam). Vēl priekšā stāv operācija stieples izņemšanai. Vēl nezinām, kas būs ar ķepu - tas, ka suns paliks uz mūžu klibs, ir skaidrs, jautājums, vai vajadzēs vēl vienu operāciju. Bet viņš ir dzīvs. Kimi ir dzīvs!


Un tagad jautājums - cilvēki, jums tiešām liekas normāli palaist savu suni paskraidīt brīvā vaļā tāpēc, ka paši esat par slinku izvest viņu pastaigā?! Jums liekas normāli iegādāties suni, bet nenodrošināt, ka viņš netiek ārā no sava pagalma?! Cilvēki, jūsu cietsirdībai un bezatbildībai nav robežu! Iztēlojieties savu mammu šādā situācijā! Iztēlojieties kā justos jūs, kad jūsu acu priekšā lielāks suns plosītu jūsējo! Iztēlojieties, ka tas var būt jūsu bērns, kas satiek šo suni!


Cilvēki, esiet atbildīgi! Ievērojiet likumdošanu, kas saistoša suņu īpašniekiem! Tie, kas redz klaiņojošus suņus - zvaniet policijai, ziņojiet, PIRMS notikusi nelaime! Ziņojiet, ja redzat, ka jūsu kaimiņš ir bezatbildīgs! Kopš šī brīža es ziņošu par KATRU klaiņojošu suni. Katru. Varbūt ar to es varu izglābt kādu suni no nāves un kādu ģimeni no bēdām.


P.S. Suns, kas uzbruka Kimi, bija izbēdzis no pagalma. Suņa saimniece ir mutiski solījusi kompensēt mums sagādāos izdevumus (šobrīd klīnikas rēķins ir 995,- eur un es neskaitu pārsienamos materiālus un visu citu, ko esmu iegādājusies papildus). Pēc saimnieces iniciatīvas suns nākošajā dienā pēc uzbrukuma tika eitanazēts, jo saimniecei kļuva bail par savu otru suni, kas viņai pieder," raksta Sanita.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas