Skarba mācība pārgalvjiem! Jaunietis, kurš norija gliemezi, kļuvis par invalīdu

Portāls nra.lv 9.marts 2018, 9:32
 
Ilustratīvs attēls
Skumji kādam jaunietiem beidzies ballītē mests izaicinājums, kurā viņs norija dzīvu dārza gliemezi, ziņo News.com.au.

19 gadus vecais Sems Balads, kurš tolaik bija regbija spēlētajs, ballītē draugu mesto izaicinājumu norīt dārza gliemezi pieņēma un, sēžot pie galda ar viņiem, arī veica.

Īsi pēc jautrības, jauneklim kļuva slikti un viņš tika nogādāts slimnīcā Sidnejā, kur viņam uzstādīja baisu diagnozi - organismā ticis žurku plaušu tārps...

Šie parazīti parasti mājo grauzējos, tomēr mēdz tikt atrasti arī gliemežos, kuri mielojušies ar inficēto žurku fekālijām.

Labā ziņa ir tāda, ka plaušu tārps visbiežāk cilvēkiem neko nodarīt nespēj un pat nerada nekādus simptomus. Sliktā ziņa - dažreiz tas inficē cilvēka smadzenes. Diemžēl, Semam notika otrais...

Jauneklis sasirga ar meningo-encefalītu, kas teorētiski ir ārstējams, tomēr viņš arī uz 420 dienām ieslīga komā un kļuva viscaur paralizēts.

Sema māte Keita sākotnēji cerēja, ka viņas dēls vēl spēs staigāt un runāt, tomēr tagad neslēpj - dzīve vairs nekad nebūs iepriekšējā.

Viņam tagad nepieciešama dārga apkope 24 stundas diennaktī, kas nozīmē, ka par spīti ziedojumiem, līdzekļi nekad nebūs pietiekoši.

Kopš tā visa pagājuši jau deviņi gadi. 28 gadus vecais Sems regulāri piedzīvo lēkmes, ēst spēj tikai pateicoties caurulei un pat nespēj kontrolēt sava ķermeņa temperatūru...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:02

Jaunākās diskusijas