Rīdziniece šokā: Latvieši mani pasūtīja ''uz Krieviju'', jo laikam paši nesaprot krievu valodu

Portāls nra.lv 6.marts 2018, 12:14
 
F64
Rīgas krievvalodīgā iedzīvotāja Alla piedzīvojusi nepatīkamu braucienu sabiedriskajā transportā.

Sieviete portālam Press.lv pastāstīja par atgadījumu 40.autobusā, kurš kursē uz Ziepniekkalnu. Alla atklāj, ka brauciena laikā pat nav ieņēmusi brīvo sēdvietu, tā vietā palaižot mazu puiku.

Tomēr izkāpjot, vērsusies pie bērna mātes, lai noskaidrotu, vai viņa plāno izkāpt. Sieviete tikai kaut ko klusi noteikusi, tādēļ Alla nav iedziļinājusies un devusies pie autobusa durvīm.

Tomēr tad Alla dzirdēja šīs pašas sievietes sarunu ar līdzbraucēju: ''Līdz kam esam nonākuši - man kaut ko prasa krieviski. Latvijā! Sabiedriskajā transportā... Ja grib runāt krieviski - lai brauc uz Krieviju!''

Vīrietis uz to atbildējis, ka drīz tas viss beigsies, jo ar krievu skolām būšot cauri un visi dabiskās atlases ceļā Latvijā aizmirsīs krievu valodu.

''Es apstulbu,'' atzīst Alla. ''Es neslikti saprotu valsts valodu, tādēļ viņu diskusiju sapratu. Jauni ļaudis, bet no kurienes tik daudz naida?''

Sieviete norāda, ka ir dzimusi Latvijā, maksā nodokļus un izaudzinājusi šeit jau pieaugušu dēlu. ''Un galu galā, es nopirktu autobusa biļeti - kādas pret mani var būt pretenzijas,'' sašutusi ir Alla.

Alla ar ko tamlīdzīgu saskaroties ne pirmo reizi un uzskata, ka šāds nacionālisms ''mūsu valstī bojā atmosfēru'': ''Savādi, ka dažam labam pat galvā neienāk, ka katram cilvēkam normāli ir runāt dzimtajā valodā.''

Viņa norāda, ka viņai ir tādas pašas tiesības, kā etniskajiem latviešiem un viņa negrasās pakļauties šādam ''spiedienam pret krieviem''.

''Laikam nacionāļi vienkārši nesaprot krievu valodu, tādēļ spēj aprunāt tikai aiz muguras,'' smej Alla, kura uz Krieviju negrasoties pārcelties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas