Tas nav joks! Vīrietis, aizturot šķaudienu, iedzīvojas pamatīgās veselības likstās

Portāls nra.lv 17.janvāris 2018, 7:15
 
Ilustratīvs attēls
Daudzi no mums nejūtas komfortabli šķaudot klusā vietā vai daudzu cilvēku ielenkumā. Tomēr izrādās, ka labāk to darīt, jo sekas izrādīties gaužām nelāgas, ziņo CNN.

Ne tajā vieglākajā ceļā to uzzināja kāds 34 gadus vecs brits, kurš pamatīgu šķaudienu novērsis aizturot muti un aizspiežot degunu. Gaisa spiedienam uzkrājoties un nespējot izrauties, viņš drīz vien sadzirdēja paukšķi savas rīkles apvidū.

Nekādiem efektiem pēc savādā trokšņa nesekojot, viņš nav tam pievērsis uzmanību. Bet nieka dažas minūtes vēlāk viņa rīkle sāka uzpampt un sākās briesmīgas sāpes!

Neriskējot, viņš nekavējoties steidza uz tuvāko slimnīcu, kur ārsti fiksēja plaisājoša tipa skaņas, kas nāca no gaisa burbulīšiem viņa kaklā.

Pārbaudēs tika konstatēts, ka viņa retrofaringīla apvidū ir pastiprināta gaisa plūsma un plaša ķirurgiskā emfisēma.

Citiem vārdiem sakot, vīrietis, mēģinot nešķaudīt, pārrāva pats savu rīkli.

Rezultātā viņam nedēļu nācas pavadīt slimnīcā, uzņemot barību caur cauruli un dzerot antibiotikas, lai izvairītos no iespējamām infekcijām. Par laimi, tagad jau viņš atsācis uzņemt pārtiku normālā veidā...

Ārsti norāda, ka lai arī tik traks gadījums ir reta parādība, šķavu aizturēšana tāpat ir ļoti neieteicama, jo to darot ķermenis aizsargājas pret bakterijām, bet cilvēks rezultātā aiztur gaisu sevī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas