Latvietis aizmirst, ka reģistrējies iepazīšanās portālā, rezultātā sakrājot pamatīgu parādu

Ziņu aģentūra LETA 9.decembris 2017, 16:02
 
Ilustratīvs attēls
Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijā "Cert.lv" vērsies kāds vīrietis, kurš ziņojis par krāpniecību kādā iepazīšanās vietnē, tomēr vēlāk izrādījies, ka vīrietis šajā ilgi neapmeklētajā vietnē aizmirsis atslēgt maksas VIP statusu, kas automātiski pagarināts, liecina "Cert.lv" darbības pārskatā par 2017.gada trešo ceturksni pieejamā informācija.

Pārskatā teikts, ka vīrietis saņēmis it kā krāpniecisku e-pastu no iepazīšanās vietnes "b2.de", kurā draudēts ar policiju un tiesas darbiem, ja netiks apmaksāts parāds 309,8 eiro apmērā.

Analizējot situāciju izrādījās, ka lietotājs bijis reģistrējies šajā vietnē, vēlāk par to aizmirsis, neatslēdzot maksas VIP statusu, kas automātiski tika pagarināts visu laiku.

"Cert.lv" pārstāvji iesaka rūpīgi iepazīties ar visiem lietošanas noteikumiem pirms piekrist jebkuras tīmekļa vietnes izmantošanai, kā arī apturēt servisa abonēšanu vai dzēst profilu, kolīdz to pārtrauc lietot.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas