Pircēja satraukta: Vai tiešām veikalā nopērkama laša gaļa ar parazītiem?

Portāls nra.lv 29.novembris 2017, 7:05
 
Ekrānšāviņš no "Bez Tabu" video
Kāda pircēja veikalā Latvijā iegādājusies laša malto gaļu. Pēc masas atsaldēšanas mājās tajā atrodami balti, tārpiem līdzīgi objekti. Pamatots ir satraukums, vai patiešām šajā pārtikas produktā atrodami parazīti?

Raidījums "Bez Tabu" noskaidrojis, ka jau pirms gada Pārtikas un veterinārais dienests saņēmis teju identisku sūdzību. Veikta laboratoriska izmeklēšana, kuras rezultātā parazītu klātbūtne netika konstatēta.

PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Vineta Grīnberga raidījumam "Bez Tabu" skaidro, ka konrētais produkts iegūts, mehāniski atdalot zivs gaļu, ar preses palīdzību caur dažāda izmēra sietiem atspiežot lašu gaļu no asakām un citām zivs daļām. Līdzīgos gadījumos par parazītiem ir noturēti atlikumi no zivs vēdera plēves. Šādi iegūtiem zvejas produktiem neesot ierobežojumu tirdzniecībā.

Arī konkrētā produkta ražotājs skaidro, ka produkts esot drošs un iepriekš pircējas norādītie gaļā atrodami elementi jeb baltās sastāvdaļas laša gaļā ir centrālās muguras smadzenes jeb centrālais nervs, produkts esot drošs un piemērots lietošanai pārtikā.

Avots: "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:13

Jaunākās diskusijas