Autovadītājas atgādinājums "neredzamajiem gājējiem"

Portāls nra.lv 24.novembris 2017, 17:35
 
Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency
Ne reizi vien par gājēju drošību īpaši diennakts tumšajā laikā atgādinājusi policija, tomēr šķiet, ka joprojām ir cilvēki, kuri domā, ka viņiem arī tumšā laikā pie apģērba piesprausti atstarojoši elementi nav vajadzīgi. Kārtējo reizi uzmanību šai problēmai pievērsusi arī kāda autovadītāja.
"Šovakar, mājās braucot, no ceļmalas krūmiem izlīda neredzamais gājējs. Braucot garām, redzēju, ka tā ir pajauna sieviete, skriet pārī ielai viņa negrasijās, tikai rātni stāvēja. Bet es vienalga satrūkos, jo viņa bija praktiski neredzama: melnā jakā, cepurē, biksēs. Varbūt ne gluži melnā, bet tumši zilā vai kādā citā krāsā, ko, mūsu ziemeļu īsajām dienām beidzoties, vairs nevar saskatīt. It kā nekas īpašs, tomēr viņa manī radīja misijas apziņu - nolēmu, ka izglābšu kādu neredzamo gājēju. Vai vairākus. Vai, ar sociālo tīklu palīdzību, daudzus," sociālajā tīklā raksta autovadītāja.

Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Viņa arī atgādina ikvienam, ka tumsā autovadītājs gājēju neredz, vai ar grūtībām saskata kādu, kuram pie apģērba vai somas pielikts vien neliels atstarojošs elements. "Ja Tevi autovadītājs ierauga par vēlu, viņš nevar nobremzēt. Viņš/viņa negrib Tevi nobraukt, vienkārši nevar tik fiksi nobremzēt," uzsver ieraksta autore.

Tāpat viņa atgādina, ka nav par vēlu, lai mēs viens otram atgādinātu arī par drošību diennakts tumšajā laikā. "Neuzskatu, ka visiem tumsā vestēs jāstaigā. To var risināt gana radoši. Apģērbi ar iestrādaties atstarojošiem elementiem, lukturīši, utt," norāda autovadītāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas