Smagi slima sirmgalvja tuvinieki šokēti par mediķu cinisko attieksmi

Portāls nra.lv 18.oktobris 2017, 9:05
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Kāda sieviete, kura nesen zaudējusi tēvu, ir maigi sakot nepatīkami pārsteigta par mediķu komunikāciju "Gaiļezerā".

Portāls "skaties.lv" vēsta, ka septembrī sievietes 83 gadus vecais tēvs, kurš tobrīd sirdzis ar plaušu karsoni, nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Gaiļezera stacionārā. Vīrietim nozīmēta terapija.

Tā kā sirmgalva meite dzīvojusi Ventspilī, tad komunikācija ar mediķiem notikusi telefoniski. Dienā, kad kungs ievietots slimnīcā viņš vēl runājis ar meitu, norādot, ka jūtas labāk.

Nākamajā dienā meita saņēmusi zvanu no ārsta. Tā kā viņa tajā brīdī neesot varējusi runāt, saruna uz brīdi atlikta. Ārsts arī pieminējis, ka saruna varot pagaidīt. Pēc stundas sazinoties ar ārstu viņš paziņojis, ka sirmgalvis miris.

Edmunds Brencis/ F64 Photo Agency

Ārsti norādījuši, ka vīrietim jau pirmajā dienā konstatēta sepse. Sarmīte, kura vēlējusies noskaidrot, kāpēc nav informēta par tēva veselības stāvokli norāda, ka slimnīcas pārstāvji esot teikuši, ka viņiem nevienam nav jāzvana. Sarmīte uzskata, ka mediķiem ir jāatbild par savu rīcību.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes pārstāve Aija Lietiņa gan norāda, ka nākamajā dienā pēc stacionēšanās slimnīcā pacienta mazdēls tika informēts par visām vīrieša veselības problēmām un stāvokļa nopietnību, vēsta portāls.

Avots: portāls "skaties.lv"/ Raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:34

Jaunākās diskusijas