Veiks pārbaudi, vai policisti Liepājā naktī pabrauca garām raudošai meitenei

Portāls nra.lv 11.oktobris 2017, 12:24
 
Pexels/pixabay.com
Iepriekš ziņojām par ierakstu sociālajā tīklā facebook, kurā sieviete sašutusi par Liepājas pašvaldības policijas vienaldzību sniegt palīdzību nakts laikā klīstošai meitenei. Portāls liepajniekiem.lv ziņo, ka tiks veikta dienesta pārbaude, vai policisti patiesi pabraukuši garām meitenei.

“Vēlu vakarā nācās sastapties ar kādu ļoti dīvainu un diezgan smagu situāciju. Ap pulksten 12 naktī braucot prom no Liepājas pa Brīvības ielu, pa ceļam priekšā man brauca Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas busiņš. Netālu no tur esoša auto servisa pa ietvi diezgan ātrā solī soļoja meitene ar mugursomu. Labi saģērbusies, var teikt ka labi kopts un audzināts bērns,” raksta Samanta Kogdorbega, atsaucas liepajniekiem.lv.

“Neskatoties uz to, ka pulkstenis ir jau pāri pusnaktij, viņa neizskatījās pilngadīga, un pēc manām domām Pašvaldības policijai būtu vispār jāapstājas un vismaz jāpavaicājas, vai viss ir labi. Bet šie mierīgu sirdi pabrauca garām. Mazliet pabraucot gar meiteni samazināju ātrumu. Apskatoties spogulī, varēja redzēt, ka meitenei sejā ir asaras. Nekavējoties izlēmu apstāties. Meitene, manu auto redzot, apstājās - palika kā iemieta zemē. Šāda reakcija ir saprotama, jo man ir melns “BMW” un turklāt bija nakts. Katra meitene savā prātā saprot to sliktāko. Kad izkāpu no mašīnas, meitenes acīs tiešām bija redzamas asaras un satraukums. Meitene nebija alkohola reibumā, ne arī narkotisko vielu ietekmē. Uz jautājumiem: ko tu tik vēlu dari uz ielas, meitene atbildēja, ka atbraukusi no Rīgas ar pēdējo autobusu un autobusā aizmigusi. Pamodusies tikai M.Ķempes ielā. Meitene pat parādīja autobusa biļeti (autobuss no Rīgas izgājis 20:30).

Prasīju: kāpēc vecāki neatbrauca tev pakaļ? Atbilde pat man kļuva sāpīga: dzīvoju ar mammu un mamma ir ratiņkrēslā. Bet mamma gaida viņu mājas un viņas sazinās caur īsziņu palīdzību ik pēc 10 minūtēm. Arī manas klātbūtnes laikā meitenei pienāca ziņa no mammas. Jautāju: kāpēc tu raudi? Atbilde: vienkārši satraukums un bailes, jo ir tumšs.

StockSnap/pixabay.com

Uz jautājumu: cik tālu tev vēl jāiet, meitene atbildēja: “Dzīvoju pie slimnīcas. Ja iešu apkārt, jāiet apmēram 40 min., bet, ja iešu caur mežu - 30 min. Tad nu man bija vienalga, ka pašai vēl ir jābrauc 300 km. Teicu meitenei, lai kāpj mašīnā - aizvedīšu mājas viņu, jo uz ielas vienu viņu pamest vairs sirdsapziņa neļāva, jo nezinu kas vēl varēja notikt, ja viņa ietu caur mežu. Un vispār: vai meitene nokļūtu mājas, jo pasaule ir pilna ar (atvainojos par izteicienu ) idiotiem,” raksta Samanta, kura meiteni ngādāja mājās, pretī saņemot lielu pateicību.

Portāls liepajniekiem.lv ziņo, ka Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš informācija par šādu gadījumu ir saņemta un tiek veikta dienesta pārbaude: "Tas, ka iesaistīta Pašvaldības policija, šobrīd ir tikai pieņēmums, kā arī saziņa ar situācijas aprakstītāju ir bez rezultātiem - nav saņemtas nekādas atbildes."

Portāls jautāja, vai Pašvaldības policijai nav jāapstājas pusnaktī pie vientuļa nepilngadīgā, K.Vārpiņš atbild noraidoši: “Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbiniekiem nav jāapstājas pie katra cilvēka, kurš viens pārvietojas Liepājā, jo no 16 gadu vecuma var atrasties viens uz ielas nakts stundās.Tā kā minētā persona neradīja aizdomas par to, ka būtu izdarījusi likumpārkāpumu vai būtu reibuma stāvoklī, vizuāli izskatījās virs 16 gadu vecuma, kā arī netika saņemta informācija par personu līdz 16 gadiem, kura patvaļīgi būtu pametusi dzīvesvietu, Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieki nesaskatīja vajadzību apturēt minēto personu, jo nebija likumisks pamatojums to darīt. Pretējā gadījumā pastāvētu iespēja, ka persona pēc tam sūdzētos par to, ka viņu bez jebkāda pamata ir apturējuši policijas darbinieki."

Avots: liepajniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas