NATO karavīri Latvijā tikai glauni uzdzīvo? AM skaidro ''vēlmi skatīties karavīru maciņā''

Portāls nra.lv 9.oktobris 2017, 12:15
 
Gints Ivuškāns/f64
Pēc tam, kad kāda sieviete izplatījusi neglaimojošu informāciju par NATO karavīriem Latvijā, uz to reaģējusi Aizsardzības ministrija.

''Vakar runājos ar vienu taksometra vadītāju, kurš man izstāstīja dažus faktus par NATO karavīriem Latvijā. Izrādās, viņi nemaz nedzīvo ne Ādažos, ne kazarmās, ne poligonos, kā mēs varbūt esam iedomājušies, bet ērti mitinās Rīgas labākajās viesnīcās, plenderē pa kafejnīcām un nereti izmanto takšu pakalpojumus,'' sociālajā tīklā Facebook raksta Kristīne.

''Interesanti, kā šie "sargi" taisās karot, ja tiktiešām sāktos karš, kurš visticamak ilgtu 20 min., kuru laikā, pat līdz Ādažiem aizbraukt diez vai uzspētu ... Kas nenormāli kaitina, ka tās dārgās viesnīcas un takši, tiek apmaksāti no mūsu naudas,'' spriež sieviete.

Publikācija guva visnotaļ plašu uzmanību tīmeklī, kas pāris dienas vēlāk uz to licis reaģēt Latvijas Armijai, aicinot tās autori ''tendenciozi neizplatīt nepatiesu, no apšaubāmiem avotiem nākušu un sabiedroto valstu karavīrus nomelnojošu informāciju, kas juridiski neatbilst reālajiem faktiem''.

''Vēršam uzmanību, ka Ādažu bāzē kopš jūnija pastāvīgi uzturas un dzīvo aptuveni 1200 sabiedroto spēku karavīri, kuri ar savu pastāvīgu klātbūtni Latvijā stiprina mūsu valsts, tai skaitā arī Jūsu, Jūsu ģimenes un Jums tuvo cilvēku drošību,'' raksta LA. ''Aizsardzības ministrija norāda, ka karavīram nav pastāvīgi jāuzturas Ādažu bāzes kazarmās vai poligonā, ierakumos arī nē. Ādažu bāze nav ieslodzījuma vieta, kurā karavīram būtu jāpavada 24 stundas diennaktī. Iespējams, šāds vienkāršots priekšstats saglabājies vēl no obligātā dienesta laikiem. Tāpēc vēlamies vērst uzmanību, ka ikvienam karavīram ir no dienesta brīvais laiks, ko viņš var pavadīt pēc saviem ieskatiem - doties baudīt zelta rudeni Siguldā, vai eksursijā uz Rīgu, tai skaitā arī izmantot taksometru pakalpojumus, apmeklēt restorānus, Latvijas Mākslas muzeju un citus apskates objektus visā Latvijas teritorijā..

''Arī Jūsu vēlmei ieskatīties sabiedroto spēku karavīra maciņā un mēģinājumam radīt satraukumu Latvijas sabiedrībā nav pamata, jo sabiedroto karavīru dienesta atalgojums un uzturēšanās Latvijā, atkarībā no konkrētās izmaksu pozīcijas, tiek segta no NATO vai konkrētās Kanādas vadītās kaujas grupas dalībvalsts aizsardzības budžeta,'' satraukto sievieti mierina AM.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas