Mācības Ādažos liek jautāt, vai ir normāli, ka naktī nav iespējams gulēt?

Portāls nra.lv 28.septembris 2017, 12:23
 
Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency
Kāda satraukta māte pirmdien dalījusies ar pārdomām sociālajā tīklā facebook, kur izsaka sašutumu par militārajām mācībām Ādažu poligonā. Troksnis atskan pat nakts vidū.

"Mīļā Latvijas armija! NBS virspavēlniek, komandieri! Saeimas deputāti, tostarp Edvards Smiltens! Kas tas šonakt bija [naktī uz pirmdienu, 25.09. - red.]?

Vai tiešām ir normāli, ka miera laikā līdz pulksten pustrijiem naktī nav iespējams gulēt kara trokšņu dēļ, jo poligonā notiek skaļas un intensīvas mācības? Sējas, Ādažu un Saulkrastu novadu iedzīvotāji jau gadu desmitiem (kopš padomju laikiem) ir pieraduši, ka pamalē ducina pa dienu, pēdējā laikā ducina arī vēlu vakaros, tomēr pulksten 22:55 iestājas klusums.

Arī tas ir stipri par vēlu, jo bērniem naktsmiers iestājas pulksten 21. Taču šonakt kara spēlītes pierimās tikai pulksten 2:30! Pie tam naktī sprādzienu trokšņi bija tik skaļi un spēcīgi, ka likās logu rūtis izbirs un ēkas sienas saplaisās.

Šī tiešām ir smaga pirmdiena, jo man uz darbu bija jāceļas pulksten 5:00, esmu gulējusi tikai divas stundas. Un kā lai manas sākumskolas un pamatskolas meitenes uztver mācību vielu un stundās neaizmieg, ja ir gulējušas nepilnas četras stundas? Viņām skolas diena beigsies tikai pulksten 19, kad viņas atgriezīsies no Mūzikas un mākslas skolas, pēc tam vēl būs jāpilda mājasdarbi... Esmu pacietīga, bet šoreiz nikna...," norāda Sandra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:03

Jaunākās diskusijas