Līdz ar jauno rotaļu laukumu, Kr.Barona ielā novērots satiksmes haoss

Portāls nra.lv 26.septembris 2017, 20:35
 
Juris Jurašs/facebook
"Šodien biju liecinieks ļoti nepatīkamam notikumam! Silta, saulaina diena un daudz pilsētas bērnu ar saviem vecākiem dodas uz šomēnes atklāto bērnu rotaļu laukumu Krišjāņa Barona ielā 116a (bijušais LU stadions), kur bauda atvasaru un piekopj aktīvu dzīvesveidu! Tiktāl viss ir lieliski! Taču, kas notiek pie šī bērnu laukumā ieejas?!" par novēroto facebook raksta Rīgas domes deputās Juris Jurašs.
"Vecāki, kuri vēlās izlaist savas atvases un izkrāmēt riteņus, skrituļslidas un skrituļdēļus pie bērnu laukuma, dara to tieši uz braucamās daļas, jo speciāla vieta tam nav paredzēta! Tā vietā ir paredzēta Rīgas satiksmes maksas autostāvieta, kura pastāvīgi ir aizņemta, neatstājot vietu, kur mašīnas varētu īslaicīgi apstāties un izlaist bērnus!

Apstāties uz ielas braucamās daļas un izlaist bērnus, intensīvas satiksmes apstākļos, pats par sevi ir ļoti bīstami, bet tikpat bīstami tas ir arī riteņbraucējiem, kuri pārvietojās pa tā saucamo veloceliņu un apbraukt stāvošās mašīnas praktiski nav iespējams, tāpēc spiesti spraukties starp Rīgas satiksmes stāvietā un uz brauktuves stāvošām automašīnām.

Vienam tādam riteņbraucējam, šāda manevrēšana beidzās ar to, ka aizķēra uz brauktuves stāvošās mašīnas spoguli, un šīs mašīnas vadītājs, rīkojoties neadekvāti un agresīvi, izsita riteņbraucējam zobu un satraumēja degunu! Un tas viss pie ieejas bērnu spēļu laukumā! Nācās iejaukties, palīdzēt izšķirt šo kautiņu un izsaukt policiju!

Jāatzīst, ka Rīgas pašvaldības policijas darbinieku rīcība bija ļoti neprofesionāla un novēlota! Tas viss, visdrīzāk, nebūtu noticis, ja būtu radīta pārdomāta infrastruktūra, lai ērti un droši, vecāki varētu izlaist savus bērnus pie šī spēļu laukuma! Būs jārosina RD Satiksmes departamentam, lai izvērtē esošo situāciju un atbilstoši rīkojās!" norāda deputāts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas