Ziedojumu vākšanu mazā Ivana bērēm aizēnojis kāds nepatīkams starpgadījums

Portāls nra.lv 18.septembris 2017, 10:02
 
Alnis Stabule/ F64 Photo Agency
2017.gada jūlijā sabiedrība satraukti sekoja līdzi Liepājā pazudušā Ivana meklēšanā. Diemžēl, pēc vairākas dienas ilgiem meklēšanas darbiem piecus gadus vecais puisēns tika atrasts miris. Ņemot vērā, ka mazā Ivana ģimene nav no nodrošinātākajām, brīvprātīgie nolēma vākt ziedojumus pienācīgai bērna apglabāšanai. Portāls "liepājniekiem.lv" vēsta, ka ziedojumu vākšanu aizēnojis kāds nepatīkams starpgadījums.

Ar portālu "liepājniekiem.lv" sazinājies kāds lasītājs, kurš pastāstījis par nelāgu situāciju, kas izveidojusies, vācot ziedojumus mazā Ivana izvadīšanai. Izrādās, ka cilvēks, kurš uzņēmies ziedojumu vākšanu, saziedotos līdzekļus tērējis personiskām vajadzībām.

Cilvēki bijuši atsaucīgi, ziedotas summs no 1 līdz pat 200 eiro. Kopā bijis saziedots ap 2000 eiro.

Alnis Stabule/ F64 Photo Agency

Liepājas aktīvo brīvprātīgo meklētāju grupas "LBG.lv" pārstāvis Voldemārs Linde sarunā ar portālu norādījis, ka kad meklētāji saņēma informāciju, ka ģimene pēc pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanas atteikusies no brīvprātīgo ziedotāju naudas, ziedojumu vākšana apturēta. "Līdzekļus vajadzēja atgriezt ziedotājiem. To, cik līdzekļu tobrīd bija kontā, zināja tikai persona, kurai uzticēta ziedojumu vākšana.Mēs viņam uzticējāmies. Taču tad nācās dzirdēt, ka kāds ziedojumu saņēmis atpakaļ, bet kāds - ne."

Tad brīvprātīgie meklētāji gan kļuvuši tramīgi. Iegūstot informāciju par ziedotās naudas apriti, atklājies, ka persona, kurai uzticēta ziedojumu vākšana zēna bērēm saziedotos līdzekļus tērējis savām vajadzībām - apmaksājis komunālo pakalpojumu rēķinus, iegādājies telefonu u.c. Iztērēti bijuši saziedotie līdzekļi 375 eiro apmērā.

Tiesa, ziedojumu vācējs gan apgalvojis, ka sajaucis kontus un solījis naudu ziedotājiem atgriezt. Nauda esot iztērēta nejauši, turklāt nekavējoties iztērētā summa atgriezta ziedojumu kontā.

Avots: liepajniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas