Ja atcels latviešu valodas eksāmenu, teātra zinātniece sola pieķēdēties pie IZM durvīm

Portāls nra.lv 14.septembris 2017, 12:10
 
F64 Photo Agency
Trešdien "Neatkarīgā Rīta avīze" informēja, ka Izglītības un zinātnes ministrija iecerējusi no 2021./2022. mācību gada visiem 9.klašu beidzējiem atcelt atsevišķu eksāmenu latviešu valodā.

Neatkarīgajai kļuvis zināms par vēl vienu iniciatīvu, kas var būtiski kaitēt valsts valodas pozīcijām un skolotāju skatījumā būtiski pasliktināt jaunu cilvēka prasmes lietot latviešu valodu.

Daudz ir runāts par kompetencēs balstītu izglītības saturu un gaidāmo mācību sistēmas reformu, kam Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valdība piešķīruši gandrīz 14 miljonus eiro. Un šī reforma paredz likvidēt latviešu valodas eksāmenu pamatskolas beigās, turpmāk skolēnu valsts valodas prasmes vērtējot integrēti.Respektīvi, skolēns eksāmenā rakstīs par fiziku, un tad pie reizes kāds apskatīsies, vai viņš tekstā komatus salicis," raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta avīze".

F64 Photo Agency

Ar šādu Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri nav mierā vairāki sociālo tīklu lietotāji, kuri nekautrējas publiski izteikt iebildumus pret šādām reformām. Piemēram, teātra kritiķe un bijusī latviešu valodas skolotāja Silvija Radzobe mikroblogošanas vietnē twitter norādījusi, ka gadījumā, ja tiks atcelts latviešu valodas eksāmens, tad viņa pieķēdēšoties pie Izglītibas ministrijas durvīm.

Tikmēr cita sociālo tīklu lietotāja piebildusi, ka, iespējams, ministrijas ierēdņi šādas ieceres "izpīpē" kafijas pauzēs. Vēl kādam šī iniciatīva asociējusies ar klaju ņirgāšanos par tautu.

Pilnu NRA rakstu par eksāmena atcelšanu lasiet šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas