Latviete atklāj, ka svešs cilvēks ieguvis pasi uz viņas māsas vārda [papildināts]

Portāls nra.lv 30.augusts 2017, 12:09
 
Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency
Baiba, meklējot savu pazudušo māsu, nonākusi līdz šokējošam faktam - pirms 12 gadiem kāda persona ieguvusi pasi uz Baibas māsas vārda.

Meklējot savu pirms 17 gadiem atpakaļ pazudušo māsu, saskāros ar diezgan interesantu lietu - mana māsa ir izņēmusi pasi Rīgas 9. daļā, 2005. gada 27.aprīlī. Cik uzzināju, Rīgas 9. Pasu daļa taisa pases vēstniecībām. Tātad sliecos domāt, ka pasi viņa ir izņēmusi Itālijā. Tā arī viņa 2000. gadā teica mammai, ka brauc uz Itāliju.

Liels bija mans izbrīns, kad ieraudzīju 2005. gadā izņemtās pases bildi. Persona bildē nav mana māsa. Respektīvi, sanāk, ka kāda cita persona ir izņēmusi pasi uz manas pazudušās māsas vārda, iespējams, iemainot pret viņas iepriekšējo pasi.

Un sliecos domāt, ka persona attēlā ir latviete vai krieviete, jo diez vai kāds albānis ieejot vēstniecībā, ne burta latviski nezinot, varētu uzdoties par Latvijas pilsoni ar latviešu vārdu un uzvārdu.

Lūdzu, palīdziet atrast personu, kas uzdevusies par manu māsu. Kā rīkoties tālāk? Kur skatās atbildīgās personas?!? Ja svešs cilvēks ar svešu pasi, var uztaisīt sev pasi un, izliekoties par citu cilvēku, dzīvot tālāk?!?? Kā tas ir iespējams?" neizpratnē ir Baiba.

Avots

PAPILDINĀTS:

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pašlaik cenšas sazināties ar ieraksta autori, lai noskaidrotu lietas apstākļus. Pēc Facebook ziņas šobrīd situācija ir ļoti neskaidra un rada vairākus jautājumus, portālam nra.lv norāda PMLP.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas