"Kāpēc pievērst uzmanību muļķiem?"- Pauls piktojas par viņa sūdzēšanu VVC

Portāls nra.lv 16.augusts 2017, 12:40
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs 12.augustā publicējis ierakstu, kas adresēts Valsts valodas centram. Ieraksta autors neslēpis savu sašutumu par to, ka Ludzas 840.gadu jubilejas koncertā izcilais latviešu komponists Raimonds Pauls teicis uzrunu krievu valodā.

Ēriks Daliba, kurš pirms četrām dienām paziņojis par Raimonda Paula uzrunu, diskusijas laikā gan norādījis, ka pa vidu sarunām par Krievijas estrādes dīvu Allu Pugačovu un humoristu Maksimu Galkinu, komponists runājis arī latviešu valodā.

Tikmēr Raimonds Pauls sarunas laikā ar Krievijas portālu "nsn.fm" norādījis, ka, viņš neuzskata, ka šajā situācijā par kaut ko būtu jātaisnojas. "Es piedalījos koncertā, kur izpildījām arī vairākas dziesmas krievu valodā. Tāpat šī koncerta laikā nodevu sveicienu no Allas Pugačovas, kuru pirms tam Rīgā satiku savā izrādē."

Tāpat maestro sarunas laikā uzsvēris, ka nesaprot, kāpēc šādiem cilvēkiem jāpievērš uzmanība. "Kāpēc jūs pievēršat uzmanību tādiem muļķiem? Es vispār uzrunu neteicu, tikai sveicienu. Mēs uz skatuves jokojām, dziedājām populāras dziesmas. Kas tur slikts? Mums Intars Busulis pusi savas programmas izpilda krievu valodā, bet es spēlēju krievu drāmā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas