Sieviete izmisusi: Vēlējusies veikt abortu, taču ārsta kļūdas dēļ to vairs nevar izdarīt

Portāls nra.lv 14.augusts 2017, 11:14
 
REUTERS/ SCANPIX
Kādai rīdziniecei, kura jau ir trīs bērnu māmiņa, maijā bijušas aizdomas, ka iestājusies neplānota grūtniecība. Ar bažām sieviete devusies vizītē pie ārsta, vēstai raidījums "Bez tabu."

Ginekologs apstiprinājis, ka sieviete patiesi ir stāvoklī. Tiesa, māmiņa pieņēmusi lēmumu grūtniecību pārtraukt. Tā kā sievietei konstatēts iekaisums un izrakstītas zāles, tad ārsts norādījis, ka abortu iespējams veikt vien pēc zāļu kursa iziešanas. Zāļu lietošanas laikā sievietei sākusies asiņošana, par ko nekavējoties informēts arī ārstējošais ārsts.

Nākamās vizītes laikā ginekologs konstatējis, ka sievietei bijis spontānais aborts un grūtniecības vairs neesot. Tiesa, grūtniecības tests joprojām rādījis pozitīvu rezultātu. Ārsts gan mierinājis, ka pēc spontānā aborta tests joprojām varot uzrādīt grūtniecību. 31.jūlijā sieviete devusies uz ultrasonogrāfisko apskati, kuras laikā paziņots, ka rit jau 15.grūtniecības nedēļa.

REUTERS/ SCANPIX

Raidījums "Bez tabu" informē, ka māmiņa nekavējoties informējusi savu ārstu, kurš atzinis pieļauto kļūdu, taču norādījis, ka saskaņā ar likumu grūtniecību iespējams pārtraukt līdz 12.nedēļai.

29 gadus vecā sieviete šobrīd ir izmisumā. Viņa raizējas gan par savu, gan bērniņa veselību, jo grūtniecības laikā lietojusi dažādus medikamentus.

Pēc notikušā sieviete vērsusies Nacionālajā veselības dienestā, informē raidījums "Bez tabu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas