Dzīvnieku draugi atrod notriektu suni; dzīves apstākļi suņukam bijuši briesmīgi

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 11.maijs 2018, 14:30
 
Valsts policija
Tukuma dzīvnieku patversme paudusi sašutumu par cilvēku vienaldzību un cietsirdību, pieļaujot sunim dzīvot briesmīgos apstākļos.

Statistika rāda, ka katru gadu pieaug pamesto mājdzīvnieku skaits. Liela daļa kaķu nav vajadzīgi un klīst starp dārza mājiņām un vasarnīcām, kur viņus cilvēki uz vasaru iegādājuši, bet rudenī mīluļi jau vairs nav vajadzīgi. Tāpat ir ar cilvēku labākajiem draugiem suņiem, kuri mūžīgi nepaliek par piemīlīgiem kucēniem un saimnieki no dzīvnieka ātri "nogurst".

"Policija atsūtīja bildi no pagalma, kurā suns dzīvojis piesiets pie koka. Pareizāk sakot, eksistējis."

"Notriekts suns guļ uz ceļa... piecelties nevar... viņam ar līkumu apbrauc vairākas mašīnas - tāda ir ziņa no aculiecinieka! Cilvēka, kam sirds krūtīs acīmredzot nav ledū kalta! Viņš apstājas, lai palīdzētu... Suns ar mokām nolien no ceļa un paliek, guļot novadgrāvī.

Protams, saņemot zvanu par to, ka dzīvnieks nelaimē un nav neviena, kas palīdzētu, braucam sunim pakaļ. Skats skumīgs un suņa žēl... Paralēli žēlumam prātu sāk pildīt dusmas - kāds taču suni notrieca!!! Un saimnieks arī acīmredzot nav uzdevumu augstumos, par ko liecina suņa vājais barojums un nekoptais izskats.

Ievācot informāciju, izrādās daudzi zinājuši par to, ka saimnieki par suni lielu rūpi nekad nav turējuši. Policija atsūtīja bildi no pagalma, kurā suns dzīvojis piesiets pie koka. Pareizāk sakot, eksistējis.

Suns ir attārpots, atblusots, dzer antibiotikas, lai brūcēs nesāktos iekaisums. Pušumi tiek apstrādāti ar šķīdumu, lai nesākas infekcija. Protams nodrošinām labu un kvalitatīvu ēdienu un sausu guļvietu! Ja kāds vēlas un ir iespēja, palīdziet, lūdzu mums sunīti atkopt!" raksta patversme.

Tukuma dzīvnieku patversmes ziedojumu konts:

DzAB "Dzimuši, lai dzīvotu"; Reģ.nr. 40008202251
LV 43 UNLA 0050 0206 13547
(Biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss)

Paypal kontam piesaistīts e-pasts: simonasisi@inbox.lv

Ziedojuma tālrunis 90006089 (maksa par zvanu 1,42 euro).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:43

Jaunākās diskusijas