Lūdz palīdzību četriem zirgiem, kuri izglābti no drausmīgiem apstākļiem Carnikavā

Portāls nra.lv 4.decembris 2017, 12:07
 
Facebook
Dzīvnieku aizsardzības biedrības ''Ķepu-ķepā'' pārstāve Gundega sociālajos tīklos atklājuši patiesi šausminošu gadījumu ar četriem zirgiem Carnikavā.

''Vēsture atkārtojas. Carnikavas Jātnieku klubs ir parspējis pats sevi. Šeit 10 gadus atpakaļ tika nobadināts slavenias ērzelis Dancing Prince. Šoreiz saņēmām lūgumu palīdzēt un iesaistīties 4 zirgu liktenī,'' sociālajā tīklā Facebook raksta ''Ķepu-ķepā'' pārstāve Gundega.

Sieviete paskaidrojusi situāciju, atklājot, ka pie viņas sadūšojusies vērsties kāda meitene, vārdā Gerda.

''Gerda atsūtīja attēlus, kur ir redzami zirgi tādā kondīcijā, kādā tiem nevajadzētu būt attiecīgajā vecumā. Izspiedušās ribas, dažiem arī krusti. Rētas uz kājām, ieplaisājuši nagi. Izrunājot ar Gerdu zirgu turēšanas apstākļus, mati ceļas stāvus. Zirgi stāv šaurā boksā, kur knapi spēj apgriezties. Tumsā, ilgstoši netīrītā kūtī ar izteiktu amonjaka smaku, bez ūdens, bez pārtikas… Kūtī nav ne logu, ne elektrības. Zirgi netiek vesti arī ārā nedēļām un neredz arī saules gaismu,'' necilvēcīgos apstākļus Jātnieku klubā raksturo Gundega.

Gundega atklāj, ka rīcība operatīvi sekojusi: ''29. oktobrī, iesaistoties daudziem cilvēkiem un organizācijām, ierodamies Carnikavas novadā, mājās Ventas. Sastopam saimnieci - aklu,vecu kundzi, kura cītīgi stāsta, ka zirgi ir labā stāvoklī. Vecā kundze ir Vēsma Grunde, kuras man paliktu ļoti žēl… Ja vien 10 gadus atpakaļ tieši viņa nebūtu tā, kura nobadināja ērzeli, kurš pašlaik dzīvo pie mums!''

''No mājas iznāk Evita Grunde, kura uzreiz sāk neadekvāti uzvesties un izteikt draudus Gerdai. Dodamies aplūkot zirgus. Ir dienas vidus, bet zirgi vēl nav baroti, nav vesti ārā vai dzirdīti, stāv ieslīkuši paši savos mēslos, bez pakaišiem,'' pieredzēto atceras sieviete. ''Ņemot vērā faktu, ka Vēsma, nonākot finansiālās grūtībās un baidoties no zirgu atsavināšanas bankas labā, trīs zirgus no četriem ir pārrakstījusi Gerdas īpašumā ar līgumu par tiesībām paturēt šos zirgus, ja tiks sakārtoti dzīvnieku labturības jautājumi, tad 3 zirgi tiek pa vienam vesti laukā. Skats ir drausmīgs, aplipuši ar saviem mēsliem, kaulaini, raujas nost no pavadām, lai mestos pie pumpja dzert. Zirgi ir izslāpuši un dzer ilgi, ilgi. Pagalmā stāv viens vienīgs siena rullis un citu saimniecībā nav.''

''To visu redzot, sažņaudzas sirds. Ko gan šie dzīvnieki ir piedzīvojuši? Ko gan ir redzējuši bērni, jo šis taču ir jātnieku klubs, kur bērni nākuši mācīties jāt,'' sašutusi spriež aktīviste.

Rezultātā talkā tika aicināti likumsargi un PVD, kas, par laimi, noslēdzas ar to, ka nabaga zirgi tiek atsavināti vai izpirkti: ''Izcīnām iespēju izvest arī ceturto ķēvi Palmeru. Precīzāk - izpērkam, jo zirgam ir nepieciešama ārstēšana. Pakaļējā kāja pietūkusi ir 2 veci pušumi, strutojoša kabata uz ceļa locītavas priekškājai, elpceļu problēmas, ieliekts mugurkauls… Tas viss deviņus gadus jaunam zirgam… Turaida, Reda un Taifūns dodas uz citiem staļļiem, jo arī mūsu vietu skaits zirgu uzņemšanai ir ierobežots. Taifūns, Dancing Prince, dēls 10 gadu vecumā ir ar traumētu muguru un kāju. Redai un Turaidai ir plaušu tūska. Smagas veselības problēmas, kas vēl jāizmeklē.''

Līdz ar to, tiek lūgta līdzcilvēku palīdzība! ''Zirgi, kas ir izmantoti naudas ieguvei un dzīvojuši nepilnvērtīgu dzīvi badā un tumsā, ir pelnījuši saņemt otru iespēju uz normālu dzīvi… Saziedotā nauda, kura ienāks DzAB “Ķepu-ķepā” kontā ar norādi “ Veterinārie pakalpojumi Ventas zirgiem” tiks sadalīta starp četriem zirgiem vienlīdzīgās daļās. Mūsu biedrība saziedotās summas robežās segs visu zirgu veterināros izdevumus vienādās daļās. Par katra zirga ārstēšanu un uzturēšanu atbildību nes to reālais turētājs un īpašnieks. Ja māc šaubas un neuzticība, pastāv iespēja apmaksāt kādu konkrētu rēķinu par kādu no konkrētajiem zirgiem,'' raksta sieviete.

Palīdzēt iespējams veicot ziedojumus uz zemāk esošo bankas vai PayPal kontu:

Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu-Ķepā
Reģistrācijas numurs: 40008176673
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
BIC/swift kods: HABALV22
Pay Pal ātrais maksājums: PayPal.Me/kepukepa
Pay Pal parastais maksājums: dzab_kepukepa@inbox.lv
Mērķis-Ventas zirgiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:23

Jaunākās diskusijas