Kundziņsalā šodien filmas "Bille" brīvdabas bezmaksas seanss

Līga Nestere 17.jūnijs 2018, 10:53
 
Lauris Aizupietis/F64
"Projekta „Kundziņsala–vieta starp ūdeni, debesīm un zemi” ietvaros esam noorganizējuši bezmaksas kino seansu filmai "Bille"," facebook informē Sarkandaugavas attīstības biedrība.

Pirms filmas paredzēta tikšanās ar režisori Ināru Kolmani. Pasākuma sākums 21.00, filmas sākums - pēc parunāšanas.

Adrese: Kundziņsalas 7.šķērslīnija 1 (pie skolas)

Jau ziņots, ka Latvijas valsts simtgades kino programmas filma "Bille" paredzēta visai ģimenei, un tā tapusi pēc Vizmas Belševicas darba ar tādu pašu nosaukumu motīviem.

Daļēji autobiogrāfiskais romāns "Bille" par bērnību un bērna pasauli 30.gadu Latvijā ir viena no pašmāju literatūras klasikas pērlēm, kas iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Galveno Billes lomu filmā atveido Rūta Kronberga. Billes mātes lomā iejūtas Elīna Vāne, tēva - Artūrs Skrastiņš, bet vecmāti tēlo Lolita Cauka. Filmā piedalās arī Lilita Ozoliņa, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Pēteris Liepiņš, Vilis Daudziņš, Maija Doveika un citi pazīstami latviešu aktieri.

Filmas radošās grupas pamatsastāvu veido filmas scenārija autori Evita Sniedze un Arvis Kolmanis, režisore Kolmane, operators Jurģis Kmins, māksliniece Ieva Romanova, kostīmu māksliniece Ieva Veita, kā arī producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas