Āgenskalnā uz ielas atrod ratiņos pamestu zīdainīti

Portāls nra.lv 22.maijs 2017, 15:51
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / F64
Sestdien, 20. maijā, pulksten 18.35 Valsts policija saņēma zvanu no iedzīvotājas, kura ziņoja, ka Rīgā, virzienā no Arkādijas parka uz Āgenskalna tirgu sieviete ar vīrieti stiprā alkohola reibumā stumj bērna ratiņus.
Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas bataljona policisti. Nometņu ielā likumsargi sastapa gādīgo sievieti, kura bija izsaukusi policistus. Viņa norādīja, ka piedzēries pāris ar bērnu devies nama pagalmā un norādīja virzienu. Nonākot Nometņu ielas nama pagalmā, policisti pamanīja ratiņos vienu pašu atstātu mazu bērnu. Vecākus nekur nemanīja. Jāpiemin, ka ratos atradās alkohola pudele.

Pēc brīža pie policistiem un mazuļa pienāca stipri piedzēries vīrietis, kurš iepazīstināja sevi kā septiņus mēnešus vecās meitenītes tēvu. Vīrietis knapi turējās kājās un nesakarīgi stāstīja, ka ir devies meklēt bērna māti un tikai uz brīdi pametis meitu. Jāpiebilst, ka policistiem tā arī neizdevās atrast zīdaiņa māti.

Tika konstatēts, ka bērna tēvs atrodas 2,36 promiļu stiprā alkohola reibumā. Ņemot vērā, ka rūpes par zīdaini nav savienojamas ar atrašanos alkohola reibumā, policisti pieņēma lēmumu meitenīti nogādāt Valsts sociālās aprūpes centrā. Tur bērnu apskatīja mediķi, kuri konstatēja, ka bērna veselības stāvoklis ir apmierinošs.

Valsts policija

Saistībā ar notikušo pret bērna vecākiem uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta - par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Bāriņtiesa ir saņēmusi informāciju no Valsts policijas un šodien pieņems lēmumu pārtraukt bērna aizgādības tiesības vecākiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas