NETICAMI: Ludzā vidusskolas skolēni cierē uz deputātu krēsliem

Portāls nra.lv 23.maijs 2017, 19:19
 
f64 / f64
Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, nereti rodas jauni, līdz šim nedzirdēti un nemanīti kandidāti, kuri gatavi strādāt kāda novada labā. Šogad Ludzas iedzīvotāji un politikas eksperti piedzīvo ko nebijušu, jo kandidātu sarakstā sevi ambiciozi pieteikuši Ludzas vidusskolas skolēni, kuri vēl knapi sasnieguši pilngadību, kā arī nav beiguši vidusskolu,vēsta raidījums Bez Tabu.
18 gadus vecās 11. klases skolnieces Kristiāna Kopeika un Linda Mičule kandidē no Latvijas Reģionu apvienības. 19 gadus vecais 12. klases skolēns Kristaps Savickis cer kļūt par Ludzas novada domnieku, startējot vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības kandidātu pulka. Zīmīgi, ka telefonintervijā ar raidījumu Bez Tabu, jaunie kandidāti nespēj pat nosaukt, kad dibināta Ludza, kā arī citus nozīmīgus faktus.

Ludzas novads/facebook.com

Iedzīvotāji šos jauniešus neatbalsta, līdzīgās domās ir arī politoloģe Ilga Kreituse, kura pauž uzskatu, ka skolēniem politikā nav vietas, akcentējot, ka absurda ir norma, kas ļaut kandidēt vēlēšanās no 18 gadu vecuma.

Tas ir cilvēks, kurš vēl nav sasniedzis pirmspensijas vecumu. Ir jābūt zināmai dzīves pieredzei. 18 gadu vecumā jaunietis nav beidzis pat vidusskolu, par augstskolu pat nerunājot. Par kādu kvalitāti mēs runājam? Kā šis cilvēkbērns iedomājas strādāt ar budžetu, tā sadalījumu, naudas plūsmu?

Iedzīvotāji nemaz nepieļauj domu, ka šāda vecuma jaunieši, varētu vadīt novadu un saprast Ludzas iedzīvotāju vēlmes.

Viņiem vēl jāpadzīvo dzīve, jāsaprot, kas notiek pilsētā. Tad tālāk jādomā, ko viņi var darīt pilsētas labā. Es pilsētā dzīvoju aptuveni 30 gadus. Es vismaz kaut ko saprotu, bet ko skolnieks? Vecāki viņu pabaro, apģērbj. Skolēns vēl nesaprot, kādas ir cilvēku īpašās vajadzības!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:31

Jaunākās diskusijas