Liecinieki pastāsta par liktenīgo dienu, kad asins peļķē Īrijā atrasta mirusi latviete

tautaruna.lv 16.novembris 2018, 9:49
 
REUTERS/ SCANPIX
Šonedēļ tiesā turpina skatīt lietu par Latvijas valstspiederīgās Ritas Apines iespējamo slepkavību Īrijā. Jaunākā informācija liecina, ka par liktenīgās dienas notikumiem tiesā pastāstījuši liecinieki.

Portāls "Baltic-Ireland" vēsta, ka tiesā liecinājis Gatis Kuhaļskis, kurš 11 gadus dzīvo Īrijā, un kopā ar slepkavībā apsūdzēto Renāru Veiguli strādājis vienā darba vietā. Viņš liecināja, ka 2017.gada 14.maijs bija parasta diena līdz brīdim, kad saņēma drauga zvanu ar lūgumu steidzami doties uz Veiguļa mājām. Kuhaļskis bijis šokēts, kad tur ierodoties pamanījis uz ielas sievieti, kura, viņaprāt, bija R.Apine, un kuru neatliekamās palīdzības brigāde mēģināja atdzīvināt.

Liecinieks pastāstīja, ka apsūdzētais viņam pateicis, ka Rita nokritusi pa kāpnēm un ar galvu ietriekusies bērnu drošības vārtiņos, kas bija piestiprināti kāpņu lejas daļā. Veigulis apgalvojis, ka pats kritienu nav redzējis. Kuhaļskim tika iedota Apines un Veiguļa nepilnus trīs gadus vecā meita, kuru viņš aizvedis uz savas draudzenes mājām. Liecinieks apstiprināja, ka Veigulis bija šokēts un satriekts un nepārtraukti smēķēja.

Savukārt igauniete Jūlija Siņagina tiesā pastāstījusi, ka Īrijā dzīvo nu jau 10 gadus, bet ar Ritu Apini iedraudzējusies apmēram pusotru gadu pirms viņas nāves. Sieviete pastāstīja, ka viņai nācies identificēt Apini pēc nāves un varēja redzēt, ka jaunās sievietes ķermenis un seja bijusi smagi traumēta.

Jau vēstīts, ka 29 gadus vecā Rita Apine 2017.gada 14.maijā ar smagām galvas traumām atrasta kāpņu pakājē mājās Īrijā. Lai gan sākotnēji tika uzskatīts, ka viņa pa kāpnēm nokritusi nejauši, vēlāk radušās aizdomas, ka notikušais tomēr nav bijis nelaimes gadījums.

Sākotnēji likumsargi uzskatīja, ka viņa no kāpnēm nokritusi nejauši, bet vēlāk tiem radās aizdomas un tika uzsākta izmeklēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:13

Jaunākās diskusijas