Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Atklāta "asiņainā Jāņu statistika"; avārijā Cēsīs mirst 2 astoņpadsmitgadnieki

© f64

Vakar Latvijā reģistrēts 121 ceļu satiksmes negadījums, kuros gāja bojā divi, bet cieta vēl 27 cilvēki, kas ir būtiski vairāk nekā vidēji darbadienās, aģentūru ziņo Valsts policija.

Traģiskais negadījums ar bojāgājušajiem noticis Cēsīs, Lenču ielā, kur automašīna "Audi" iebrauca kokā. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja divi 2000.gadā dzimuši jaunieši, bet cieta 2001. gadā dzimis jaunietis, kurš nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē.

Nevienam no minētajām personām nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Vakar 18 cietušie reģistrēti avārijās Rīgā, pieci - Latgalē, bet pa diviem - Zemgalē un Vidzemē. No cietušajiem trīs bija gājēji, bet deviņi - velosipēdisti, kuri visi iekļuva negadījumos galvaspilsētā.

Pirms Jāņiem Latvijā tika sāktas vairākas kampaņas, gan lai mazinātu braukšanu dzērumā un tam sekojošos ceļu satiksmes negadījumus svētku laikā, gan arī lai Latviju virzītu uz vīziju - "Nulle bojāgājušo uz Latvijas ceļiem".

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi četrus autovadītājus: divus - Rīgā un tās apkārtnē, bet pa vienam - Zemgalē un Latgalē. Rīgā policija aizturēja arī divus autovadītājus, kas bija lietojuši narkotiskās vielas.