Rīgā ievainots laupītājs slimnīcā nozog pacientam naudu un aizbēg

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 10.maijs 2018, 18:47
 
F64
Aizvadītajā nedēļā Rīgā par kāda vīrieša piekaušanu un saduršanu aizturēti divi laupītāji, no kuriem viens uzbrukuma laikā tika ievainots un nogādāts slimnīcā, kur paguva nozagt svešiniekiem naudu un aizbēgt, informēja Valsts policijā.
Ārstniecības iestādē nogādātais uzbrucējs tajā pašā vakarā kādam pacientam nozaga naudu un apģērbu, pēc kā aizbēga. Policisti vīrieti izsludināja meklēšanā.

Cietušais vīrietis 2.maija vakarā izkāpa no sabiedriskā transporta un viņam sāka sekot divi svešinieki. Piegājuši pie vīrieša, viņi prasīja iedot cigaretes un naudu. Vīrietis atteica, pēc kā svešinieki viņu nogāza zemē, sāka spārdīt un sist, kā arī ar nazi virspusēji ievainoja. Ņemot vērā, ka cietušais nelaida vaļā savu somu, vīrieši ar nazi pārgrieza tās lenci un to norāva.

Kāds garāmgājējs izsauca mediķus un policiju. Mediķi cietušo nogādāja ārstniecības iestādē.

Aizstāvoties, cietušais bija nodarījis miesas bojājumus arī vienam no uzbrucējiem, kurš arī tika nodots mediķu aprūpē. Savukārt otru uzbrucēju policisti aizturēja uzreiz notikuma vietā.

Ārstniecības iestādē nogādātais uzbrucējs tajā pašā vakarā kādam pacientam nozaga naudu un apģērbu, pēc kā aizbēga. Policisti vīrieti izsludināja meklēšanā.

8.maijā patruļpolicisti meklēšanā izsludināto vīrieti pamanīja Rīgas centrā, kur viņš aizturēts.

Abi aizdomās turētie dzimuši 1981.gadā un jau iepriekš sodīti par analoģiskiem noziegumiem, kā arī par citiem mantiskiem noziegumiem un pārkāpumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Policijā sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Nolaupīto pleca somu ar visām mantām nākamajā rītā krūmos atrada kāds iedzīvotājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas