VID brīdina: ja saņem vēstuli no Vācijas, neatbildi!

Portāls nra.lv 19.februāris 2018, 15:20
 
vēstule, PVN
Valsts ieņēmumu dienests aicina būt piesardzīgiem, saņemot uzaicinājumu no „EBN – European Bussiness Number” departamenta, kas it kā lūdz ieskaitīt zināmu naudas summu, lai uzņēmums tiktu iekļauts PVN reģistrā.

Uzmanību šai afērai ir pievērsuši arī sociālo tīklu lietotāji, kuri norāda, ka šāda veida sūtījumi tiek saņemti jau no 2003.gada.

Marina Vancane Šīs “joks” jau no 2003.gada laiku pa laikam parādās...”

Kāds cits sociālo tīklu lietotājs vērš uzmanību uz to, ka pat nereaģējot uz šīm vēstulēm, vēlāk vairākkārt tika piestādīti nesaprotami rēķini, kuru apmērs ar laiku dubultojies.

vēstule, PVN

Ilze Šupstika Vecajā darba vietā pirms aptuveni 4 gadiem, saņēmu šādu vēstuli, izlasīju un nereaģēja, jo nekādu numuru nevajag. Pagāja vairāki mēneši un atnāca rēķins par aptuveni 700eur, pēc tam atgādinājumi atkal un atkal. Rakstīju viņiem, ka nekādu vēstuli neesam sūtījuši, bet viņi atbildē sūtīja rēķinus. Nezinu, kā tad beidzās, bet pēc kāda ilgāka laika bija jau rēķins dubultā.”

facebook.com

Valsts ieņēmu dienests atgādina, ka saņemot šāda vai līdzīga veida sūtījumus, uz tiem neatsaukties, kā arī brīdināt savu sadarbības partnerus un informēt par to Valsts policijas darbiniekus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas