Atklājies šokējošais iemesls, kura dēļ Jaunolainē nogalināja divus sirmgalvjus

Ziņu aģentūra LETA 15.februāris 2018, 19:51
 
Ilustratīvs attēls
Pagājušā gada vasarā par divu sirmgalvju nogalināšanu Jaunolainē aizturētais vīrietis noziegumu pastrādājis pēc atteikuma iedot ūdeni.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras nesen šo slepkavības lietu nosūtījusi Rīgas rajona tiesai.

Policija līdz šim precīzus slepkavības apstākļus nekomentēja, taču prokuratūra paziņojumā presei raksta, ka apsūdzētais būdams alkohola reibumā naktī pieklauvējis pie kādas mājas loga, lai palūgtu ūdeni. Kad no trokšņa pamodās un pie durvīm pienācis mājas saimnieks, apsūdzētais palūdza ūdeni, bet mājas saimnieks atteicās iedot to un piedraudēja izsaukt policiju.

Saņemot atteikumu, apsūdzētais izsitis mājas logu, uzbrucis cietušajam, un ar līdzpaņemtu nazi iedūra viņam krūškurvī, kā arī ar trulu priekšmetu vairākas reizes sita pa galvu un ķermeni. Izdzirdot troksni, no istabas iznākusi sieviete, kuru apsūdzētais nogalināja līdzīgā veidā.

Pēc slepkavības izdarīšanas apsūdzētais no mājas nolaupīja dažādas sadzīviskas lietas un pēc tam aizdedzināja māju, kurā atradās abi nogalinātie pensionāri. Degušajā ēkā atrasts arī suns.

Apsūdzētajam draud mūža ieslodzījums.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 10.augusta rīta saņemta informāciju par ugunsgrēku Jaunolainē, kur degusi kāda privātmāja. Ugunsgrēka lokalizēšanas brīdī ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājā atrodas divu cilvēku līķi.

Cietušajiem konstatētas durtas, grieztas un sistas brūces, kas arī bijis viņu nāves iemesls.

Pēc apkārtējo kaimiņu aptaujāšanas likumsargi noskaidroja, ka abi cietušie bijuši brālis un māsa. Sieviete dzimusi 1934.gadā, bet vīrietis 1935.gadā. Cietušie raksturoti kā ļoti patīkami cilvēki, kuri dzīvojuši kārtīgi un nekad konfliktos neesot iesaistījušies.

Operatīvas meklēšanas rezultātā tās pašas dienas pievakarē aizdomās turētais aizturēts.

1979.gadā dzimušais aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un par miesas bojājumu nodarīšanu. Aizturētais nav Jaunolaines iedzīvotājs un ar pensionāriem nebija pazīstams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas