Rēzeknē jaunieši lieto narkotikas, lai būtu populāri Instagramā

Portāls nra.lv 12.janvāris 2018, 22:37
 
Valsts policija
2017.gada nogalē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde ieguva informāciju par kādu aizdomīgu Instagram profilu.
Minētajā profilā bija publicētas 17 fotogrāfijas un video, kuros redzams, ka vairāki cilvēki, iespējams, iegādājas, glabā un lieto narkotiskās vielas dažādās Rēzeknes iestādēs un citās sabiedriskajās vietās.

Lai pārbaudītu esošo informāciju, Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa policisti uzsāka administratīvo lietvedību, kuras ietvaros noskaidrojuši pārbaudāmo jauniešu personības. Informācijas pārbaudes gaitā iespējamie vainīgie tika aizturēti brīdī, kad viņi bija lietojuši narkotiskās vielas kādas daudzīvokļu mājas pagalmā. No notikuma vietas abi aizturētie tika nogādāti medicīnas iestādē - narkotisko vielu konstatēšanai organismā, kā arī policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai.

Kā liecina saņemtie ekspertīžu slēdzieni, 1999.gadā un 2001.gadā dzimušie vīrieši ir lietojuši marihuānu. Savukārt pēc policijas rīcībā esošās informācijas, abi jaunieši vairakkārt iegādājušies un lietojuši narkotiskās vielas, lai publicētu savu “varoņdarbu” fotogrāfijas sociālajos tīklos, šādā veidā iegūtu popularitāti un palielinātu minētā Instagram profila sekotāju skaitu.

Pašlaik par šādiem noziedzīgajiem nodarījumiem abiem vīriešiem draud administratīvā atbildība.

Likumsargi atgādina, ka saskaņā ar LAPK 46.panta 1.daļu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 EUR.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas