Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Daugavpilī aizturēts iespējamais izvarotājs

© Scanpix

Aizvakar, Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kāds nenoskaidrots vīrietis, izvarojis sievieti, un nodarot tai miesas bojājumus, nolaupījis viņas mobilo telefonu un juvelierizstrādājumus.

Saņemot izsaukumu, notikuma vietā ieradās Daugavpils iecirkņa likumsargi, kas operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā, jau nākamās dienas rītā aizturēja iespējamo vainīgo personu. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta 1. daļas un turpinās izmeklēšana.

15.novembra vakarā VP Daugavpils iecirknis saņēma informāciju par kādu sievieti, kuru ap pulksten 19.30 Daugavpilī izvarojis un aplaupījis kāds nepazīstams vīrietis. Notikuma vietā nekavējoties ieradās likumsargi un tika uzsākti operatīvie ļaundara meklēšanas pasākumi.

Izmeklēšanas un operatīvo pasākumu rezultātā, jau nākamās dienas rītā, Daugavpilī, aizdomās par saistību ar minētiem noziedzīgiem nodarījumiem, aizturēts kāds 1975.gadā dzimušais vīrietis. Aizturēšanas brīdī, pie vīrieša tika atrasta arī lielākā daļa nolaupīto mantu. Jāpiebilst, ka iespējamais vainīgais jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā un ir bijis vairakkārt tiesāts, tajā skaitā arī par smagiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tuvākajā laikā tiesa lems arī par drošības līdzekļa - apcietinājuma piemērošanu, savukārt iespējamai vainīgai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 159.panta 1.daļas, par dzimumaktu, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai par dzimumaktu pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo (izvarošana) — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.