Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šonakt ugunsgrēkā Ogrē izglābts cilvēks

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.septembra plkst. 6.30 līdz 19.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 23.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Loka ielu Ogrē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē deg sadzīves mantas 3m2 platībā.

Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās 17 cilvēki, bet ar glābšanas maksas palīdzību viens cilvēks izglābts no trešā stāva. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 1.10.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, mēbeles, fotoradars, vieglā automašīna, noliktava, vairāki šķūņi, dzīvojamā māja, sodrēji divu ēku dūmvados un piecos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Rēzeknes novada Griškānu pagastā, kur 310m2 platībā dega šķūnis un tā jumts. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts šorīt plkst. 6.11, bet plkst. 7.30 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, šonakt plkst. 2.04 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Grundzāles pagastu, kur kanalizācijas akā iekritis kāds vīrietis. Ierodoties notikuma vietā tika apsekota teritorija, ar kāpņu palīdzību vīrietis izcelts no akas un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam vīrietim, kurš Talsu novada Īves pagastā bija apmaldījies mežā. Izmantojot skaņas signālus, vīrietim tika norādīts virziens izejai no meža.