Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Teju divu promiļu reibumā braukušajam policistam piemērots naudas sods un arests

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Bijušajam Valsts policijas (VP) Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietniekam Uģim Ivo Dzelzkalējam, kurš vadījis automašīnu, būdams teju divu promiļu reibumā, tiesa šodien piespriedusi minimālo naudas sodu un arestu.

Tiesa nosprieda atzīt Dzelzkalēju par vainīgu auto vadīšanā alkohola reibumā un sodīt ar naudas sodu 1200 eiro, transportlīdzekļu tiesību atņemšanu uz četriem gadiem un administratīvo arestu uz desmit diennaktīm, aģentūru LETA informēja tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika. Attiecībā uz naudas sodu un arestu piemērots minimālais Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētais soda apmērs, jo par auto vadīšanu vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā var piemērot administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzlikt naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Spriedumu var pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā desmit darba dienu laikā.

Iepriekš lietu neļāva skatīt Dzelzkalēja veselības stāvoklis.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Jau vēstīts, ka Dzelzkalējs atvaļināts no darba iekšlietu iestādēs, jo auto vadīšana reibumā, arī ārpus darba laikā, nav savienojama ar darbu iekšlietu iestādēs, uzsver VP.

Tāpat ziņots, ka Dzelzkalēja vadīto privāto automašīnu "Volkswagen Passat" ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieki apturēja ārpus darba laika.

Konstatēts, ka amatpersona pie auto stūres sēdusies, būdama 1,8 promiļu reibumā.

Par notikušo sākta disciplinārlieta, bet administratīvā pārkāpuma lietas materiāli nosūtīti tiesai lēmuma pieņemšanai.