Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ļaundari Imantā piekauj un aplaupa divus vīriešus

© Valsts policija

Šī gada jūlija sākumā, nakts laikā divi vīrieši gājuši pa kādu no Imantas mikrorajona ielām. Šajā pašā laikā, uz konkrētās ielas atradušās vēl divas personas, kuras šiem diviem vīriešiem sākušas izteikt asas piezīmes.

Pēc skarbo piezīmju izteikšanas, ļaundari uzsākuši kautiņu, kura rezultātā piekāva abus cietušos. Vienam no cietušajiem tika atņemta mugursoma, kurā atradās nauda, kredītkartes un mobilais telefons. Aptuvenā nozagto mantu vērtība ir ap 900 eiro.Cietušie par notikušo ziņoja Valsts policijas Rīgas reģiona Kurzemes iecirknim.

Pēc informācijas saņemšanas, nekavējoties tika uzsākti abu ļaundaru meklēšanas darbi.

Valsts policija

Izmeklēšanas ietvaros policija saņēma operatīvo informāciju par viena no iepriekšminētā nozieguma veicēju iespējamo atrašanās vietu. Kā arī cietušie pēc fotogrāfijas atpazina vienu no pāri darītājiem. Pēc fakta apstiprinājuma, šis ļaundaris 24.jūlijā tika aizturēts.

Jāpiemin, ka 1984.gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziegumiem.

Turpinot izmeklēšanu, vakar, 25.jūlijā likumsargi atrada un aizturēja arī otru šī nozieguma veicēju, kurš līdz šim bija slēpies pie savas draudzenes.

Arī šis 1994. gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par laupīšanām un zādzībām.

Likumsargiem ir izdevās noskaidrot, kur atrodas daļa no nozagtajām mantām. Pēc šo mantu izņemšanas, tās tiks atdotas to īpašniekam.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ko veikusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Rīt, 27. jūlijā, tiks lemts par abu aizturēto drošības līdzekļa apcietinājums piemērošanu.