"Positivus" apmeklētājs policijai nogādā atrastu maku ar milzīgu naudas summu

Portāls nra.lv 17.jūlijs 2017, 18:45
 
SCANPIX
Šajās brīvdienās, laika posmā no 14.jūlija līdz 17.jūlijam, Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisinājās trīs dienu mūzikas festivāls, kas katru gadu pulcē tūkstošie apmeklētāju vienuviet. Šis bija arī darba pilns laiks Valsts policijai, kuras galvenais uzdevums bija palīdzēt nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību pasākuma laikā.

Kā jau katru gadu, tad par vēl vienu darbības virzienu kļuva arī narkotisko vielu apkarošana, tāpēc arī šoreiz, tika veikti narkotisko vielu apkarošanas profilaktiskie pasākumi, kuros piedalījās četri dienesta suņi un četri kinologi. Triju dienu laikā tika atrasti dažāda lieluma iepakojumi ar zaļgani brūnu, augu valsts izcelsmes vielu, kuras kopējais apjoms sasniedza 20 gramus. Trijos no gadījumiem tika uzsākts kriminālprocess, taču septiņos, administratīvā lietvedība. Jāpiebilst, ka tikai vienā no gadījumiem, narkotiskās vielas atrastas pie Latvijas pilsoņa, pārējos gadījumos iesaistīti ārzemju viesi.

Paralēli šiem dienesta pienākumiem, Valsts policija nodrošināja arī nozaudēto un atrasto mantu pieņemšanu un izsniegšanu. Festivāla laikā tika saņemta informācija par 79 nozaudētām mantām, atrastas 85, atdotas 46, taču savus īpašnieku vēl meklē 39 lietas. Jāatzīmē, ka arī Valsts policijas mājas lapā redzamas publikācijas ar atrastajām lietām, kā arī tās saņemt varēs Limbažu policijas iecirknī.

Valsts policija

Šoreiz bijis arī interesants gadījums, kad Valsts policijas teltī nogādāts naudas maks. Apmeklētājs maku nodevis ar visām tajā esošajām banknotēm un bankas kartēm. Maciņā atradusies ap 500 eiro liela naudas summa. Lieki teikt, ka tā īpašnieks, saņemot nozaudēto, bija priecīgs un pateicīgs par atradēja godprātību.

Šogad arī festivāla rīkotāji nāca klajā ar jaunu piedāvājumu apmeklētājiem - jauniešu biļeti, kas iekļauj to, ka biļetes maksa tikai 50% no regulāro biļešu cenas, ja to kopā iegādājas ar pieaugušo. Šis bija liels klupšanas akmens nepilngadīgajām personām un to vecākiem, jo Valsts policija nereti konstatēja to, ka jaunieši festivāla laikā atrodas vieni paši un alkoholisko dzērienu iespaidā. Turklāt, reibums variēja no 1,5 līdz pat 2,7 promilēm. Vienā no gadījumiem, vecāki bija atstājuši savu atvasi festivālā un devušies prom, bet brīdī, kad policijas darbinieki informēja tos par bērna reibumu, vecāki atteikušies doties tam pakaļ. Šajā gadījumā administratīvā pārkāpuma protokols pienācās vecākiem, jo bērns ir to atbildība!

Kopumā, reģistrēta informācija par 61 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums, kā arī uzsākti seši kriminālprocesi. Saņemta informācija par diviem nodarījumiem pret personas dzīvību un veselību, 15 nodarījumiem pret sabiedrisko kārtību, 13 nodarījumiem pret īpašumu, 17 gadījumiem, kuri saistīti ar narkotiskajām vielām un astoņiem ceļu satiksmes negadījumiem. Trīs vadītāji spēkratu vadījuši alkoholisko dzērienu iespaidā, kā arī atskurbšanai nogādātas 20 personas. Noformēti 17 administratīvā pārkāpuma protokoli un uzsāktas 10 administratīvas lietvedības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas