Latvijā uzstādīts jauns Ginesa rekords par lielāko pagatavoto kūku suņiem

Ziņu aģentūra LETA 1.maijs 2018, 13:03
 
AP / Scanpix
Latvijā uzstādīts jauns Ginesa rekords par lielāko pagatavoto kūku suņiem, informēja veikalu tīkla "Dino Zoo" pārstāve Betija Turlaja.

Ginesa Pasaules rekords "Lielākā kūka suņiem" kopš pagājušā gada jūlija piederēja kādam zooveikalu tīklam Īrijā, kam pagājušajā vasarā izdevās izcept 91,8 kilogramu lielu kūku suņiem. Taču "Dino Zoo" izdevies šo rekordu pārspēt, izcepot par piecdesmit kilogramiem smagāku kūku.

Nedēļas nogalē "Dino Zoo pasaulē" bija sapulcējušies suņu saimnieki kopā ar saviem mīluļiem, lai būtu par lieciniekiem pasaulē lielākās kūkas suņiem pagatavošanā. Diviem pavāriem - Andrim Jugānam un Jurijam Benkono - nepilnu septiņu stundu laikā izdevās pārsniegt iepriekš paredzēto svaru 100 kilogrami, izcepot kūku, kas sver 141 kilogramu, tādejādi uzstādot jaunu Ginesa rekordu.

Lai Ginesa pasaules rekords tiktu apstiprināts, tā organizatoriem bija arī jāparūpējas par to, lai visa milzīgā kūka tiktu apēsta. To bez problēmām paveica saimnieku atvestie suņi, kuri katrs tika pie rekordkūkas gabaliņa.

Kūkas recepte tika izstrādāta sadarbībā ar veterinārārstiem un tās sastāvā bija kartupeļu biezenis, brokoļi, burkāni, rīsi, auzu pārslas, rapšu eļļa, sviests, vista un malta liellopu gaļa.

Ginesa rekorda uzstādīšanas procesu novēroja vairāki neatkarīgi novērotāji, kuri savas atskaites iesniegs Ginesa rekorda komitejai, kas pēc to izvērtēšanas oficiāli piešķirs sertifikātu par sasniegto rekordu "Lielākā kūka suņiem".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas