Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Policija grib sākt kriminālvajāšanu pret iespējamajiem uzbrucējiem Kažociņam

© F64

Valsts policija (VP) ir rosinājusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret astoņām personām, kuras tiek turētas aizdomās par dažādu smagu noziegumu izdarīšanu, tostarp uzbrukumu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) toreizējam direktoram Jānim Kažociņam.

Kā aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Gita Gžibovska, prokuratūrai nodotajā kriminālprocesā kopumā ir apvienotas četras lietas.

Jau ziņots, ka 2014.gada 22.janvārī notika uzbrukums SAB toreizējam direktoram Kažociņam, nodarot viņam arī miesas bojājumus. Aizdomās par šo nodarījumu policija aizturēja organizētu grupu astoņu personu sastāvā. Izmeklēšanas laikā tika iegūti pierādījumi par grupas saistību arī ar citiem 2014.gadā izdarītiem noziegumiem, tostarp par Latvijā izdarītu auto dedzināšanu, naudas izspiešanu un miesas bojājumu nodarīšanu, kā arī par Polijā notikušu laupīšanu. Šajos gadījumos noziegumi bija pasūtīti.

Aizturētās organizētās grupas dalībnieki jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. Ņemot vērā, ka par visu minēto noziegumu izdarīšanu tiek turēti aizdomās vienas organizētās grupas dalībnieki, izmeklēšanas gaitā kriminālprocesi tika apvienoti. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma pantiem par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu organizētā grupā, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanas mēģinājumu organizētā grupā, par laupīšanu organizētā grupā, kā arī par mantas tīšu bojāšanu ar dedzināšanu.

Šā gada sākumā policija kriminālprocesā pabeidza izmeklēšanu un nodeva lietu prokuratūrai, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret astoņām aizdomās turētajām personām.

Kā ziņots, izmeklējot šo lietu, Latvijas iestādes bija nosūtījušas arī tiesiskās palīdzības lūgumu uz ārvalstīm.

Personas, kuras tiek turētas aizdomās par uzbrukumu Kažociņam, uz laiku bija apcietinātas, taču patlaban ir atbrīvotas no apcietinājuma.