Skarbs stāsts: Tēvs pamet sievu ar diviem maziem, slimiem bērniem

Portāls nra.lv 8.decembris 2017, 10:35
 
Ieva Salmane/palidzesim.lv
Organizācijas "Palīdzēsim.lv" lapā sociālajā tīklā Facebook publicēts ieraksts, kas stāsta par kādu latviešu ģimeni – mammu, kas palikusi viena ar divarpus gadus veco Katerīnu un desmit mēnešus veco Ragnāru.
Abi bērni ir ar veselības problēmām, un mamma par bērniem nu rūpējas viena, jo tētis nesen aizbraucis peļņā uz ārzemēm un tur arī palicis laimi meklēt.

Lai gan bērnu mamma pati ir ar invaliditāti, viņa cenšas kā var, bet kļūst grūti vienai tikt galā gan ar ikdienas skrējienu, gan uzmanības veltīšanu īpašajiem bērniem, aizmirstot par savām vajadzībām un vēlmēm.

Laulātā pāra dzīve ritēja savu gaitu, līdz priekšlaikus dzimušajai Katerīnai tika uzstādīta diagnoze - bērnības autisms. Ar to arī sākās visas tālākàs likstas - finansiālās problēmas, brālīša Ragnāra priekšlaicīgā piedzimšana un bērnu tēva pazušana no ģimenes dzīves.

Priekšlaicīgàs un straujās dzemdības Ragnāram atstājušas nozīmīgas sekas uz redzi. Dzemdībàs gūtàs galvas traumas dēļ, pirmo dzīves nedēļu Ragnārs pavadīja slimnīcas reanimācijas nodaļā un, spītējot ieteikumiem bērnu pamest, mamma rūpējas par puisēnu, cik spēj.

Ieva Salmane/palidzesim.lv

Katerīna ļoti ātri sakreņķējas un ilgi nespēj nomierināties, kas rada miega un ēšanas traucējumus. Slimības dēļ Katerīna nav spējīga braukt ar sabiedrisko transportu, jo tas rada papildus stresu un satraukumu, kas pārvēršas histērijā un, tiekot līdz ārstiecības iestādei, nav iespējams veikt jebkādas manipulācijas, jo nav nomierināma.

Mamma cenšas kā var, bet, lai spētu bērniem nodrošināt nepieciešamo rehabilitāciju, ar bērnu pabalstiem un savu invaliditàtes pensiju nepietiek.

Kamēr mamma ar vienu no bērniem dodas pie ārstiem vai rehabilitācijas programmā paredzētajām nodarbībām, nepieciešams kāds, kurš parūpētos par otru bērniņu, tāpēc mamma lūdz arī atbalstu aukles pakalpojumiem.

Ieva Salmane/palidzesim.lv

Ragnārs ir pieteikts vizītē pie acu ārsta, taču rindas ir bezgalīgi garas. Lai pēc iespējas ātrāk tiktu uzstādīta diagnoze un atrasti iespējamie ārstēšanas veidi viņa redzei, lūdzam ziedot arī acu ārsta apmeklējumam privāpraksē. Tāpat Ragnārs gaida valsts apmaksātu fizioterapeitu, taču terapija ir nepieciešama jau šodien.

Ģimenei nepieciešama līdzcilvēku palīdzība.

Lai spētu ģimenei nodrošināt finansiàlu atspērienu, mēnesī nepieciešami EUR 516.

Sertificētas aukles pakalpojumi EUR 4 stundā x 40H mēnesī = 160EUR

Transports nokļūšanai uz ārstniecības iestādēm 1x nedēļā EUR 30 x 5= EUR 150

Rehabilitācijas kurss Ragnāram EUR 12x 8 reizes= EUR 96

Klīniskais psihologs Katerīnai EUR 20 x 3=EUR 60

Acu ārsta vizīte Ragnāram EUR 50

Kopā nepieciešamais atbalsts EUR 2950

Palīdzēt iespējams šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:58

Jaunākās diskusijas