Kliedziens pēc palīdzības: Skolēni smok, bet neviens neko nedara

Portāls nra.lv 23.novembris 2017, 15:10
 
F64
Nesen vidusskolu beigusī Annija Cvetkova vērš uzmanību kādai problēmai, kas, viņasprāt, aktuāla daudzās Latvijas skolās.

Annija raksta, ka laikā, kad viņa vēl mācījās, viņai un daudziem meitenes klasesbiedriem bija problēmas ar koncentrēšanos mācībām, un radās dažādas veselības problēmas, kuru cēlonis bija nekas cits kā totāls bezgaiss telpās.

„Principā gandrīz trīsdesmit cilvēki sēž telpā, kurā, ja logi ir aizvērti, nenotiek absolūti nekāda gaisa apmaiņa, telpa, kura ir pielīdzināma kara laika gāzes kamerām. Ja vēlamais CO2 daudzums telpā, kurā notiek darbs/mācības ir 500 ppm, pieļaujamais ir līdz 800 ppm, tad skolēni bieži vien sēž telpās kurās CO2 līmenis sasniedz 2500-3000 ppm.”

Iegādājoties bezvadu CO2 līmeņa mērītāju, jauniete veikusi interesantu eksperimentu.

„Tas, ko konstatēju - pirmkārt, telpās pirms mācību stundas sākuma CO2 līmenis bija apmēram 2000ppm, kas ir divtik virs vēlamā. 40 minūšu laikā, klasiska izmēra skolas telpā ar apmēram 25 cilvēkiem klasē tas sasniedza līdz 3000 ppm (!). Situācija ir mazliet labāka, ja visu stundu logi tiek turēti vaļā, tad CO2 mērījumi neparādīja līmeni augstāku par 1700 ppm, kas tāpat ir divkārt virs normas! ”

Annija iesaka par šo problēmu padomāt un meklēt iespējamos risinājumus gan vecākiem, kuru bērni vēl mācās skolās vai bērnudārzos, gan skolu pārstāvjiem, jo, kā viņa uzsver, pašlaik lietas labā netiek darīts precīzi nekas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas