Jokdari no Krievijas zvana Spānijas aizsardzības ministrei un izliekas par Bergmani

Ziņu aģentūra LETA 22.novembris 2017, 15:50
 
F64
Krievijas jokdaru zvans Spānijas aizsardzības ministrei Marijai Doloresai de Kospedalu Garsijai nebija nejaušība, bet gan savdabīgs sveiciens viņam un Latvijai, kura pagājušā nedēļā atzīmēja valsts proklamēšanas 99.gadadienu, pārliecināts Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

"Pat tad, ja tas bija joks, kam grūti noticēt, tas bija nekrietni, pirmkārt, pret manu Spānijas kolēģi," norādīja ministrs.

Viņš uzskata, ka zvanam izraudzītais datums, kas bija 18.novembris, nav nejaušība, bet gan savdabīgs sveiciens viņam un Latvijas valstij. "Tas, diemžēl, nepārsteidz, bet kārtējo reizi apliecina, ar kādu kaimiņu mums jārēķinās," uzsvēra ministrs.

Krievijas tā sauktie telefona jokdari Vovans un Leksuss zvanījuši Spānijas aizsardzības ministrei, izliekoties par Bergmani. Telefonsarunā viņi teikuši, ka Latvijas specdienestiem ir informācija, ka līdzšinējais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons ir aģents ar segvārdu Čipolino, un viņš Spānijā varētu sarīkot "Ukrainas scenāriju".

Vovans un Leksuss jau agrāk, izliekoties par citu valstu, piemēram, Ukrainas amatpersonām, zvanījuši dažādu valstu sabiedrībā zināmām personām. Internetā atrodams arī sarunas ieraksts, kurā dzirdams kā jokdari zvanījuši Latvijas Saeimas deputātam Jānim Dombravam (VL-TB/LNNK).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas