Rīgā piedzēries 16 gadus jaunietis apķēpā atjaunotu ēku

Portāls nra.lv 22.novembris 2017, 12:14
 
F64
17. novembrī neilgi pirms pulksten 20.00 pie Rīgas pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbiniekiem vērsās kāds vīrietis, kurš paskaidroja, ka redzējis kādu jaunieti, kurš Inženieru ielas pieturvietā ar marķieri apķēpājis nesen atjaunotas ēkas fasādi.

Kopā ar aculiecinieku policisti devās uz norādīto pieturvietu, taču, ejot cauri Bastejkalna parkam, ziņotājs ieraudzīja, ka jaunietis ir jau pametis notikuma vietu un nāk pretī. Pārkāpējam lūgts atgriezties notikuma vietā, kur apstiprinājās ziņotāja sniegtā informācija - uz ēkas fasādes bija uzzīmēti divi lieli uzraksti ar tumšas krāsas marķieri.

facebook.com

Jaunietis kategoriski noliedza, ka būtu apķēpājis ēku, lai gan viņa plauktas bija notraipītas ar tinti. Policisti aicināja uzrādīt mantu saturu, taču puisis palika agresīvs, atteicās nosaukt savus personas datus un mēģināja pamest notikuma vietu. Pielietojot fizisku spēku, pārkāpējs aizturēts un pārmeklēts. Pārmeklēšanas laikā pie jaunieša atrasti divi melni marķieri un bankas karte, uz kuras norādīti personas dati.

Jāpiebilst, ka sarunas laikā no pārkāpēja sajusta arī alkoholam raksturīgā smaka. Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka viņš ir 16 gadus vecs. Jautājot par alkohola lietošanu, jaunietis kategoriski noliedza, ka būtu lietojis grādīgos dzērienus.

facebook.com

Izsaukti Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki, kuri aizturēto nogādāja dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka nepilngadīgais pārkāpējs ir 1,90 promiļu reibumā. Vienlaikus par notikušo informēts pusaudža tēvs.

Sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens par ēkas bojāšanu ar uzrakstiem, savukārt otrs par atrašanos alkohola reibumā, nesasniedzot pilngadību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas