Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS. Pie Zadornova kapa raud abas sievas

Zadornova sievas, draudzīgi stāvot pie vīra zārka, vēl pēdējo reizi vaigā skata aizgājēju. Par otro sievu pirmā uzzināja, kad paparaci fotogrāfi iemūžināja Zadornovu ar jauno simpātiju Jeļenu Bombinu atpūtā Jūrmalā. Bombina bija ilglaicīga Zadornova fanātiķe, kļuva par tā menedžmenta palīdzi un civilsievu. 1990. gadā viņa dzemdēja meitu, kurai satīriķis deva savu uzvārdu. Kad ārlaulības bērnam Jeļenai bija tikai 17 gadi, no medijiem viņa uzzināja, ka tēvs vēl joprojām ir precējies ar Veltu, un meitene lūgusi tēvu šķirties no pirmās sievas. Veltas un Mihaila attiecības saglabājās lieliskas, viņš līdz pēdējai dienai pat apmaksāja viņai personisko šoferi un Maskavas dzīvokli atstāja viņai. Viņa arī rūpējās par Zadornova vecākiem © Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

15. novembra rītā iespaidīgas ļaužu straumes plūda uz Rīgas Svētā Ņevas Aleksandra baznīcu, lai atvadītos un pēdējā gaitā pavadītu Latvijā dzimušo krievu satīriķi Mihailu Zadornovu. Stāvot rindā pie dievnama, ļaudis nešķiroja krievs vai latvietis, visi bija atnākuši apraudāt un atvadīties no izcilā satīriķa, par kura jokiem reiz smējušies gan pie TV ekrāna, gan apmeklējot viņa koncertus.

Pie Zadornova zārka draudzīgi līdzās stāvēja pirmā sieva Velta Kalnbērziņa un otrā dzīvesbiedre Jeļena Bombina, kas satīriķim dāvājusi arī vienīgo meitu Jeļenu Zadornovu, kas beidzamā laikā dzīvo Maltā. Abas sievas visu mūžu nebija komunicējušas savā starpā, bet šajā smagajā brīdī, viņas apvienoja sēras.

Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv