Gunārs Kalniņš atgriežas uz Latvijas skatuves

Portāls nra.lv 15.decembris 2017, 11:35
 
Publicitātes foto
Svinēt svētkus ģimenes lokā Latvijā, iepirkt labas grāmatas un uzstāties Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā – tāds ir dziedātāja un komponista Gunāra Kalniņa plāns 2017. gada nogalei. Bet ko gan mākslinieks “cels galdā” Latvijas publikai?

Svētki ģimenes lokā

Jau astoņus gadus dzīvojot Spānijā, Gunāram Kalniņam pietrūkst gan ģimene, gan arī “Lāču” rupjmaize, meži, viņa mīļais “GG Choir” un sniegs. Mūziķis priecājas, ka pēc koncertu sērijas Berlīnē un Barselonā šogad atkal varēs viesoties Latvijā, ar mammu cept piparkūkas un Ziemassvētkos būt kopā ar ģimeni un krustmeitiņām. “Man ļoti patīk gādāt un dāvināt dāvanas. Tās meklējot un pērkot, es bieži vien noķeru Ziemassvētku sajūtu. Tajā kņadā kaut kas ir! Un es zinu, ko dāvināšu sev. Grāmatas!” saka Gunārs Kalniņš.

Publicitātes foto

Grāmatas - jēdzīgākā investīcija

“Tāpat kā ceļojumus, arī grāmatas parasti izvēlos spontāni. Eju pa visām grāmatnīcām un skatos, kas iekrīt acīs,” stāsta mūziķis, kurš ir pārliecināts, ka ceļošana un grāmatas ir visjēdzīgākā investīcija. Esot Latvijā, Gunārs ir iecerējis iegriezties grāmatu veikalos. “Pagaidām vēl nezinu, uz ko “kritīs” izvēle, taču pēdējā laikā man patīk biogrāfijas. Tagad lasu Gandija autobiogrāfiju,” par savu aizraušanos stāsta Gunārs Kalniņš un piebilst, ka viena no grāmatām, kas viņu uzrunāja kliedzoši un dziļi, bija Džodžo Moijas “Pirms atkal tiksimies”.

Publicitātes foto

Kopā ar orķestri

Svētki ģimenes lokā un grāmatu veikalu apmeklējums nav vienīgais iemesls kāpēc mākslinieks pošas uz Latviju. Ar patīkamu satraukumu Kalniņš gaida 25. un 26. decembri, kad pēc ilgāka laika atkal varēs uzrunāt Latvijas publiku. “Vienmēr piekrītu projektiem, kuros ir iesaistīts orķestris,” atzīst Gunārs Kalniņš un priecājas, ka Rīgas Ziemassvētku koncertos sastapsies ar dziedātājiem Andri Ērgli, ar kuru 2008. gadā kopā pat iestudējuši Pinokio lomu Latvijas Nacionālajā operā, un Elzu Rozentāli, ko iepazina tikai pērn koncertos “Nāc līdzās Ziemassvētkos”. Starp citu, kopā ar Elzu viņš dziedās Zigfrīda Muktupāvela dziesmu “Ziemassvētki”, gan arī pats sēdīsies pie klavierēm, lai izpildītu kādu Džona Lenona dziesmu.

Publicitātes foto

Nāc un izbaudi Ziemassvētku prieku, dvēseliskumu un noslēpumu Rīgas Ziemassvētku koncertos 25. un 26. decembrī!

Svētku koncertos Ķīpsalā uzstāsies arī dziedātāja Elza Rozentāle, mūziķis Andris Ērglis un slavenās zviedru vokālās grupas “The Real Group” dziedātājs Jānis Strazdiņš. To kuplinās arī Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara”, vokālā grupa “Schola Cantorum Riga”, instrumentālā grupa un kamerorķestris. Diriģenti - Aira Birziņa un Rūdolfs Bērtiņš.


Koncertā skanēs J. Šipkēvica, J. Lūsēna, U. Prauliņa, A. Grāvera, Z. Muktupāvela, G. Kalniņa, E. Džona, L. Koena u. c. komponistu mūzika.

Mākslinieciskais vadītājs - Rūdolfs Bērtiņš, scenogrāfs - Oskars Dreģis, stila konsultante ­- Anete Agneta Krišjanova.

Koncertu sākums: 25. decembrī plkst. 17.00, 26. decembrī plkst. 14.00

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas