Policistus Jūrmalā pieķer, pārkāpjot likumu; viņi skaidro notikušo

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 23.jūnijs 2018, 10:26
 
Ekrānšāviņš/skaties.lv
Kāda sieviete vērsās "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu") daloties ar fotogrāfiju, kas iemūžināta Jūrmalā un liek uzdot jautājumu, vai policisti var pārkāpt likumu.
Tikmēr, kā izrādās, policijas auto bija bez numura zīmēm, jo tās tika nozagtas.

“Šim Jūrmalas pašvaldības policijas busiņam nav nevienas numura zīmes. Cik man zināms, ja automašīna brauc kaut vai bez vienas numura zīmes, draud sods, un policijai neinteresē, vai vadītājs šo faktu zina, vai tā nokritusi pa ceļam.

Bet kā ar šo situāciju? Vai amatpersonām ir vairāk priekšrocību šajā ziņā?” jautā sieviete.

Tikmēr, kā izrādās, policijas auto bija bez numura zīmēm, jo tās tika nozagtas. Tā komentāros skaidrojusi kāda persona, kas pēc pašas teiktā, tajā mirklī atradās konkrētajā policijas mašīnā.

"Bija parasts, silts 15. jūnija gaišs un saulains vakars, cilvēkiem pilnā iela Kauguros, kurš steidzas mājās no darba, kurš uz izlaidumiem sveikt savas atvases ar pirmo soli pretim nopietnākai dzīvei, nekas neliecināja par briesmām, kas nenovēršami tuvojas. Norīkojums bija pieteicis pārtraukumu, kas pienākas saskaņā ar darba likumu un aizgāja paēst (arī policisti ēd). Kad policisti bija paēduši vakariņas, uzņēmuši spēkus cīņai ar likumpārkāpumiem un jau grasījās doties tālāk nodrošināt sabiedrisko kārtību un apkalpot izsaukumus, kas saņemti no Jūrmalas iedzīvotajiem, norīkojuma darbinieki, tavu neražu, pamanīja, ka ir kļuvuši par ciniska un bezkaunīga nozieguma "upuriem" - proti viņu transportlīdzeklim, ko viņi tajā dienā izmantoja dienesta pienākumu veikšanai, bija nozagtas abas valsts reģistrācijas numura zīmes un salauzti numura zīmju turētāji.

Kamēr uz notikuma vietu brauca Valsts policijas darbinieki, Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, ātri atrada nozagtās numura zīmes un noskaidroja iespējamo vainīgo personu, kuru aptuveni 30-40 minūšu laikā pēc nozieguma paši "upuri" arī aizturēja. Tas bija kāds alkohola reibumā esošs Jūrmalas iedzīvotājs, kas jau iepriekš neskaitāmas reizes nonācis policijas redzeslokā par huligāniskām darbībām.
Pašam numurzīmju zaglim šis joks var maksāt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem," skaidroja persona.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas