Pusaudze nogalina savu izvarotāju, bet tiesa par to viņai piespriež nāvessodu

tautaruna.lv 12.maijs 2018, 15:03
 
Ilustratīvs attēls
19 gadus vecai sievietei no Sudānas tiesa piespriedusi nāvessodu par sava vīra noduršanu, ziņo CNN.

Nora Huseina norāda, ka bijusi spiesta vīrieti apprecēt un viņš viņu izvarojis, kamēr viņa radi sievieti turējuši.

Šis gadījums pievērsis pasaules uzmanību uz Sudānas piespiedu laulības un izvarošanas problēmām, kur precēties var jau no 10 gadu vecuma un izvarošana laulības ietvaros ir likumīga.

Pēc nāvessoda piespriešanas, viņas vīra ģimene atteicās meiteni apžēlot un arī atteicās no finansiālas kompensācijas, uzsverot, ka vēlas, lai viņa piespriesto dzīvības atņemšanu.

Huseinas advokāti norāda, ka meitene joprojām ir šoka stāvoklī par tiesas spriedumu, tomēr vēl esot cerības to pārsūdzēt.

Sieviete guvusi plašu atbalstu ne tikai dzimtenē, bet arī ārzemēs, sociālajos tīklos izplatoties #JusticeforNoura un #SaveNoura.

Noras tēvs viņu izprecināja pret pašas gribu jau 15 gadu vecumā, tomēr viņa aizbēga un trīs gadus dzīvoja pie tantes. Tad viņu apmuļķoja, kā rezultātā tēvs viņu izdeva vīra ģimenei.

Pēc atteikšanās no kopdzīves, šī pati ģimene - vīra brālis un divi brālēni - viņu turēja, kamēr jaunais vīrs viņu seksuāli izmantoja. Kad vīrs nākamajā dienā vēlējās viņu piesmiet atkal, viņa viņu nodūra. Lūgusi palīdzību saviem vecākiem, tā vietā tie viņu nodeva policijai...

Huseinas advokāts norāda, ka šī lieta izaicinājusi sabiedrības Sudānā ekspektācijas, ka sievām jāpakļaujas vīru gribai. Līdz šim, izvarošana tur tikusi uztverta kā neizbēgama dzīves sastāvdaļa, par kuru nemēdz runāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas