Ar absurdu stāstu sirmgalvei Rīgā nozog pensiju

Portāls nra.lv 23.marts 2018, 12:19
 
AFP / Scanpix
12. martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par naudas maka zādzību un nelikumīgu kredītkartes izmantošanu.

Likumsargi noskaidroja, ka nozieguma izdarīšanas dienā, 1941. gadā dzimusi sieviete saņēma pensiju un devās mājās.

Tieši tobrīd divi vīrieši nolēmuši pensionāri apzagt un darbojušies pēc iepriekš izstrādātas shēmas - proti, viens no vīriešiem uz ielas nometis naudu - vairākas kopā saspraustas banknotes. Brīdī, kad sieviete piegājusi pie zemē atrastās naudas, otrs pieskrējis un piedāvājis atrasto naudas summu sadalīt uz pusēm. Pēkšņi pie viņiem piegājis jau iepriekš minētais vīrietis un apgalvojis, ka atrastā nauda piederot viņam un ka viņš to esot laimējis loterijā. Paņemot rokās naudu, iespējamais vainīgais apgalvojis, ka tur iztrūkst lielākā daļa summas, jo loterijā laimējis aptuveni 25 tūkstošus eiro. Otrs vīrietis taisnojies, ka naudu nav ņēmis un, ja ļaundaris vēlas, var pārmeklēt gan viņa, gan sievietes personīgās mantas. Apskatot sievietes somiņas saturu, aizdomās turētais vīrietis nemanot izvilcis viņas naudas maku, kurā atradās kredītkarte. Vīrieši izmantojuši sievietes lētticību un noskaidrojuši kredītkartes PIN kodu, pēc kā no bankomāta izņēmuši 200 eiro.

Veicot izmeklēšanas darbības, vakar, 21. martā, Rīgas Teikas iecirkņa policisti dzīvesvietā aizturēja vienu no aizdomās turētajām personām. 1975. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Policisti ir noskaidrojuši arī otra aizdomās turētā vīrieša identitāti, un šobrīd notiek darbs, lai viņu aizturētu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 180. panta - par zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc 193. panta otrās daļas - par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un pārlieku neuzticēties svešām personām. Tāpat atkārtoti atgādinām, ka nevajadzētu trešajām personām izpaust savus personīgos datus, tādējādi pakļaujot sevi apzagšanas riskam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas