Latviete Īrijā inscenē kaimiņienes nāvi; tiesa pieaicina psihiatru

Portāls nra.lv 14.februāris 2018, 12:52
 
Ekrānuzņēmums/breakingnews.ie
Šonedēļ turpinās tiesas prāva pret Latvijas pilsoni Egitu Jaunmaizi, kura ir apsūdzēta par viņas kaimiņienes pašnāvības inscenēšanu un izmeklēšanas kavēšanu. Pirmdien tiesā liecības sniedza kriminālistikas psihiatrs Dr. Ronans Malenijs, kuram tika lūgts novērtēt apsūdzētās sievietes personību vardarbīgu attiecību kontekstā, atsaucoties uz "Leitrim Observer" ziņo "Baltic-Ireland".

Psihiatru bija pieaicinājis sievietes advokāts, lai viņš izskaidrotu jautājumus, kas attiecas uz “pamatotu attaisnojumu” apsūdzētās darbībām. Egita Jaunmaize tiesā apgalvoja, ka inscenējusi kaimiņienes A.Ozoliņas pašnāvību, baidoties no sava vardarbīgā partnera, kurš sievieti viņas acu priekšā bija nogalinājis.

Psihiatrs liecināja, ka apsūdzētā 12 gadu vecumā cietusi no vardarbīga nozieguma, par kuru viens no vainīgajiem ticis notiesāts un nonācis cietumā. Viņš sacīja, ka cilvēki, kas kļuvuši par līdzīgu noziegumu upuriem bērnībā un pusaudžu vecumā, pieaugušo vecumā bieži vien izdara sliktas izvēles savās partnerattiecībās, raksta portāls.

Speciālists norādīja, ka šiem upuriem ir notrulināta spēja atpazīt iespējamās briesmas citos cilvēkos. Psihiatrs apliecināja, ka Jaunmaize cieš no posttraumatiskā stresa traucējumiem. Tas, visticamāk, saistīts ar šo bērnības pieredzi, kā arī ar to, ka viņas klātbūtnē partneris nogalināja kaimiņieni un apdraudēja arī viņas dzīvību.

Dakteris norādīja, ka apsūdzētās dzīvesveids un attiecības liecina, ka viņa, iespējams, nepietiekami novērtēja iespējamos draudus. Viņš sacīja, ka sievietei ir “potenciāls atkal kļūt par upuri, atkal un atkal iekļūt vardarbīgās attiecībās ar kontrolējošiem, ļaunprātīgiem partneriem”.

Psihiatrs pastāstīja, ka, satiekot vīrieti, Jaunmaize zināja, ka viņš tikko iznācis no cietuma Latvijā, kur bija pavadījis astoņus gadus. Viņa zināja arī par vīrieša neonacistisko un rasistisko ideoloģiju un milzīgo svastiku, kas uztetovēta uz viņa krūtīm.

Ārsts skaidroja, ka apsūdzētā sākotnēji meloja izmeklētājiem, jo baidījās, ka varmāka, visticamāk, tiks atbrīvots no apcietinājuma un likumsargi viņu neaizstāvēs.

Avots: baltic-ireland.ie

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas